Science Partner

Var med och bidra till att föra forskningen framåt!

Genom ert engagemang kan ni bli en del av framtiden och bidra till nya genombrott. Vill du bli Science Partner? Kontakta Lotta Darlin.

Vi vill avsevärt förbättra alla aktivas hälsa

Gymnastikförbundet vill bidra till att avsevärt förbättra våra medlemmars hälsa genom att stödja och vara delaktig i befintliga forskningsprojekt samt initiera nya projekt som är skräddarsydda för gymnastiken.

Vi genomför inte forskningen själva utan i nära samarbete med lärosäten som GIH, Umeå Universitet, Örebro Universitet, Linköpings Universitet, Göteborgs Universitet, Karolinska Institutet och Linnéuniversitetet i Växjö.

Idrottsvetenskaplig forskning förebygger skador

Idrottsvetenskaplig forskning bidrar till stora möjligheter att förebygga skador och att återgå till träning. Forskningen handlar både om psykisk ohälsa och fysiska skador.

Genom ert engagemang kan ni bli en del av framtiden och bidra till nya genombrott, inte bara för gymnastiken utan för alla som är i rörelse oavsett idrott, nivå och ålder.

Forskning bygger spetskompetens

Forskningen är oerhört viktig för att bygga spetskompetens inom träning och innovation av nya metoder och behandlingar för att förebygga psykisk och fysisk ohälsa samt en återgång till ett liv i rörelse – kunskap som förbundet omsätter i praktisk och teoretisk utbildning till våra 23 000 ledare.

Gymnastikens vision är Rörelse hela livet. Den visionen vill vi förverkliga och den är till stor del beroende av att vi hela tiden utvecklar hur vi tränar och tar hand om vår hälsa för ett långt aktivt liv både under aktiv karriär men också efter gymnastiken.


Gymnastikförbundet vill på ett aktivt sätt bidra till att förbättra våra aktivas hälsa genom att stödja och vara delaktig i befintliga forskningsprojekt samt även initiera nya projekt skräddarsydda för gymnastiken.

Catharina Espmark,
Generalsekreterare Svenska Gymnastikförbundet

Vill du veta mer?
Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer