Två nya medlemmar i Gymnastikförbundets juridiska nämnd

2019-04-15 Vid Gymnastikförbundets senaste styrelsemöte utsågs Petra Götell och Jenny Magnusson till nya medlemmar i den juridiska nämnden.

Juridiska nämnden är Gymnastikförbundets enda instans inom bestraffningsärenden (Kapitel 14 RF:s stadgar) och ordförande i nämnden är sedan 2014, då nämnden infördes, Thore Brolin. Vid årsskiftet 2018/2019 ingick även Ragnar Palmkvist, Marit Englund samt Anna Karlgård i nämnden. Anna Karlgårds anställning som projektledare för revideringen av Gymnastikförbundets utbildningar innebar att hon inte kan vara medlem i nämnden längre och en ersättare behövde därmed rekryteras till detta ideella uppdrag. Nu är det klart att det blir två nya medlemmar in i nämnden, vilket är bra då både engagemang och uppdragets omfång kan variera över tid.

Petra Götell arbetar som kammaråklagare vid Åklagarmyndigheten i Stockholm och har handlagt ärenden avseende brott mot barn, brott begångna av ungdomar, relationsvåld och sexualbrott. Hon handlägger för närvarande grova brott, mord, grova misshandel, rån med mera. Petra har varit tränare i trupp i Örebro GF, Brommagymnasterna och GT Vikingarna och tränar sedan två år tillbaka killar i manlig artistisk gymnastik i KFUM.

- Jag söker mig till juridiska nämnden för att jag brinner för gymnastiken. Men att brinna för något innebär också att sporten måste utövas på ett respektfullt sätt med ett korrekt beteende och bemötande. Den största andelen av medlemmarna i Svenska Gymnastikförbundet är barn och barnen måste få vara barn, med allt vad det innebär. Jag tror att jag med min erfarenhet både vad gäller gymnastiken och juridiken kan bli en tillgång för Gymnastikförbundet, säger Petra.

Jenny Magnusson har tidigare varit aktiv gymnast i trampolin- och DMT-landslaget och har ett SM-guld i DMT och ett nordiskt brons i trampolin. Idag är hon internationell domare i grenen och har under en period även varit medlem i kommittén för trampolin. Jenny tog sin jur kand 2016 från Uppsala universitet och arbetar idag på en allmänpraktiserande advokatbyrå i Uppsala.

-Jag sökte mig till juridiska nämnden då jag fortfarande är väldigt intresserad och involverad i gymnastiken och vill fortsätta vara det. Att kombinera sitt arbete med gymnastiken kändes spännande och intressant, och därför sökte jag mig till juridiska nämnden, berättar Jenny Magnusson.

Varmt välkomna!

Läs mer om juridiska nämndens arbete här

Publicerad: 2019-04-15

UPPTÄCK MER