Nathalie Westlund 6:a i EM-finalen

En bild

Idag har Nathalie Westlund (Eskilstuna GF) tävlat barr final på EM i kvinnlig artistisk gymnastik. Hon genomförde en strålande serie och slutar som sjätte bästa gymnasten i Europa.

Det blev ett spännande avgörande om medaljerna i dagens TV-sända final i barr. Nathalie, som slutade 6:a i torsdagens kval, har under våren varit i två världscupsfinaler i barr och i dagens EM-final visade hon åter igen att hon är att räkna med i grenen. Serien kunde inte varit bättre och med poängen 13.700 slutar hon på en mycket fin 6:e plats.

– Jag är jättenöjd! Det var mycket folk på läktaren och man tävlar mot de bästa i Europa så jag var lite nervös innan jag skulle gå upp och köra men jag försökte bara gå igenom serien, behålla lugnet och fokusera. Jag är jättestolt över mig själv, sa Nathalie direkt efter finalen.

Förbundskapten Helena Andersson Melander hyllar Nathalies insats idag.

– Hon är väldigt duktig på att tävla Nathalie, hon är närvarande och lugn och klarar av att tänka som på träning och det är då det går bra. Jag är så stolt över henne, hon har jobbat för att höja svårigheten i serien och det är så kul att hon får lyckas.

Italienskan och regerande europamästarinnan i barr Alice D’Amato försvarade guldet. Prispallen bestod i övrigt av Elisa Iorio från Italien som tog silver och Georgia-Mae Fenton från Storbritannien som tog brons. Alla resultat från EM finns här.

Imorgon får vi se Nathalie på tävlingsgolvet en sista gång under detta EM när hon tillsammans med resten av EM-laget tävlar lagfinal. Lagfinalen drar i gång kl. 14.50 på SVT.

Publicerad: 2024-05-04

UPPTÄCK MER