Elis Torhall klar för ny världscupsfinal i parkour

En bild

Elis Torhall och Miranda Tibbling fortsätter dominera världsscenen i parkour. Elis är klar för final i freestyle och Miranda har tagit sig till semifinal i speed under världscupen i Montpellier.

Det blev en varm första tävlingsdag under världscupen i parkour i franska Montpellier. Kval väntade och damernas speed var först ut. Självklart stod den stora stjärnan Miranda Tibbling på startlinjen, Miranda som dominerat i grenen speed de senaste åren. Trots lite nerver genomförde hon ett snabbt run och tog sig vidare till morgondagens semifinal på dagens snabbaste tid.

Foto: Julien Blanc

Därefter väntade kval i herrarnas freestyle där Elis Torhall deltog. Redan innan Elis genomfört sitt run stod det klart att han var en stor favorit hos publiken på plats som entusiastiskt hejade på från åskådarplats. Elis fick till ett stålande run och seglade upp i topp på resultatlistan efter den första gruppen tävlat klart och det resultatet stod sig även efter att den andra kvalgruppen gjort sitt. Elis är därmed vidare till morgondagens final som etta med knappt tre poäng före tvåan i dagens kval. Ett minst sagt imponerande avstånd.

– Det kändes riktigt bra. Jag gjorde de nya tricken som jag hade planerat att göra och satte det bra. Jag har haft lite knäproblem inför tävlingen och inte kunnat träna på tio dagar så jag var väldigt orolig, men det gick mycket bättre än jag förväntade mig så jag är nöjd. Taggad på final för jag vet att jag kan göra det bättre, säger Elis efter dagens kval.

Imorgon, lördag, inleds tävlingsdagen med damernas kval i freestyle där Miranda ställer upp innan semifinalen och finalen i damernas speed avgörs vid 17-tiden. Där emellan avgörs även herrarnas freestyle omkring 17.30.

Resultat från dagen hittar du här.

Publicerad: 2024-05-10

UPPTÄCK MER