64 222 260 hopprepshopp!

En bild

Det blev resultatet av årets Hopprepsskoj då skolor runt om i landet tillsammans samlade hopprepshopp mellan 13 och 24 maj. Gymnastikförbundets rörelsesatsning i skolan som är inne på år tre slog nytt rekord även denna gång.

452 skolor valde i år att delta i utmaningen och det hoppades på som bara den på skolgårdarna. Kanske var det majs fina väder som bidrog till extra spritt i benen för rekordet från 2023 slogs med råge (46 485 105 hopp, 2023). Även om vi denna gång hade en extra hoppdag så är det ett imponerande resultat! Vi kunde också se en ökning i representerade kommuner detta år, från 156 till 164.

Nytt för i år var ett tvåveckorschema med förslag på utmaningar för varje dag under Hopprepsskojsperioden. Något som skolorna kunde nyttja för att komma igång med sitt hoppande. Utmaningarna som är i form av filmer finns på webben med instruktioner. Några nya filmer med fokus på lek hade tagits fram. Ett annat populärt material som hängt med under alla tre omgångarna är "Hopp-o-metern", en affisch som sätts upp på skolgården för att enkelt kunna kryssa av/hålla reda på alla hopprepshopp som görs. För att alla sedan ska kunna följa resultatet registreras också hoppen digitalt.

De två veckorna av hoppande avslutades fredag 24 maj med en uppmaning om att vi alla skulle hoppa samtidigt kl 13:40 för att samla in de sista hoppen på vad vi kallar "Hoppets dag". Vi hoppas att det var många som hakade på, bortsett från Gymnastikförbundets egna insats här på kontoret!

Hopprepsskoj har fått fint genomslag i media med bland annat ett flertal inslag från olika lokala P4-redaktioner. Något som ger en bild av all rörelseglädje som Hopprepsskoj bidrar till. Se länkar nedan till ett urval av inslag.

Resultat Hopprepsskoj 2024

Rörelsesatsning i skolan

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Tillsammans med andra idrotter inom RF, vill Gymnastikförbundet hjälpa till att inspirera barn och unga på skolor och fritiden till rörelseglädje. Det gör vi genom att tillsammans samla hopprepshopp på skolgårdar under två veckor i maj. Hopprepsskoj har genomförts två gånger tidigare, 2022 och 2023.

Media i urval

Lilla Aktuellt | SVT Barn

Rapport – Tor 23 maj 19:30 | SVT Play

Hopprepsyra på Lindsdalsskolan: ”Man får träningsvärk” - P4 Kalmar | Sveriges Radio

Ekot senaste nytt 25 maj 2024 | Sveriges Radio

Förmiddag i P4 Gotland 24 maj 2024 | Sveriges Radio

Publicerad: 2024-05-29

UPPTÄCK MER