Hopprepsmästare korades under SM-veckans första tävlingsdag

En bild

Under onsdagen inleddes SM-veckan 2024 i Västerås och gymnastik fanns åter igen med på schemat. Under den första tävlingsdagen korades de svenska mästarna i lag i hopprep och trampolinen höll sina kvaltävlingar.

Västerås tog emot de totalt 28 idrotterna som deltar i årets SM-vecka med strålande sol och värmebölja. I Västerås Arena inleddes dagen med tävlingar i hopprep och de spektakulära snabbhetsgrenarna var först på schemat. Efter lunch fortsatte tävlingarna med kreativa och fartfyllda freestyleprogram innan segrarlaget i overall, den totala tävlinge,n kunde koras. Det visade sig att förra året guldmedaljörer i lag från Kämpinge GF lyckades behålla lugnet och försvara titeln. Ina Murmark, Hanna Andersson, Lova Lindgren, My Husberg och Olivia Odenhag heter guldtjejerna som nu laddar om till EM som avgörs i Ungern om 2,5 vecka där de hoppas nå finaler.

– Det började med snabbhetsgenarna idag och det gick inte helt som vi ville men i freestylegrenarna tog vi igen lite och vi är väldigt nöjda med dagen, berättar Olivia efter prisutdelningen. Att de lyckades försvara guldet är de alla mycket glada över.

– Det är verkligen jättekul!

Även JSM i hopprep avgjordes under dagen, också där lyckades Kämpinge GF försvara guldet. Alla resultat samt resultat i respektive gren från både SM och JSM finns här.

Imorgon torsdag fortsätter tävlingarna i hopprep med de individuella tävlingarna.

Tjejerna i Team Zkip försvarade SM-guldet i lagtävlingen. Foto: Rebecca Billger

Kvaltävlingar i trampolin & DMT

Efter lunch drog kvaltävlingarna i trampolin och DMT i gång. Många av Sveriges bästa hoppare fanns på plats och särskilt starkt var startfältet i herrarnas individuella trampolin. Imorgon väntar finaler som sänds i SVT med start 09.30. Här är alla hoppare som tagit sig vidare till morgondagens finaler. Pdf, 1 MB.

Mer om gymnastikens tävlingar under SM-veckan i Västerås hittar du här.

Kvaltävlingar i trampolin. Foto: Rebecca Billger

Publicerad: 2024-06-26

UPPTÄCK MER