Nyheter

 • AeroGym 2023 - 24:e upplagan

  Den 24:e upplagan av AeroGym flöt på bra med 170 deltagare och 30 instruktörer och funktionärer.Dagen bjöd på bl.a. Akrobatik, Alla Kan Gympa, Kreativ styrketräning, danspass, yoga, gummibandspass, cirkelträning, seniorträning, Trampett/Airtrack, Influenser från nya gruppträningsutbildningarna m.m.Tack alla deltagare, instruktörer och funktionärer som gjorde dagen minnesvärd med massor av inspiration.
 • Extra tillfälle för domaruppdatering steg 2

  Nu finns det två chanser till för att uppdatera sin licens som domare steg 2
 • Gösta Ahlin är Årets Ledare 2022

  Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och för året 2022 är det Gösta Ahlin från Arvika Gymnastikförening som tilldelas den fina utmärkelsen.
 • AeroGym 2023

  AeroGym 2023 – inspirationskonventet för instruktörer/medlemmar från hela föreningen och för dig som älskar att träna!
 • Planeringskonferens

  GF Mellansvenska tillsammans med RF-SISU planerar för två planeringskonferenser till hösten!
 • Regionförbundsmöte 2023

  Regionens semidigitala förbundsmöte genomfördes lördagen den 25 mars med ett 25-tal deltagare! 16 personer var på plats på Idrottens Hus och 7 st deltog via länk.Gymnastikförbundets representant Anne-Lee Holm inledde mötet och informerade om förbundets strategiska arbete med 2028 i fokus.Nya stadgar antogs . Dessa gäller nu från det att mötet avslutades.Eftersom styrelse, kommittéer och valberedning tidigare inte haft några funktionärsersättningar beslutades att införa detta enligt den proposition som presenterades. Dessa ersättningsnivåer gäller nu och fram till nästa regionförbundsmöte som sker 2025.I och med mötet förrättades även val till styrelse och valberedning.Som ordförande för en 2-årsperiod omvaldes enhälligt, Conny Lundevall, Strängnäs.Till ordinarie ledamöter i styrelsen för en period av 4 år valdes
  Helena Frisk Wesström, Karlskoga (omval), Sofie Sandell, Södertälje (nyval) och Anna Astatian, Linköping (nyval).
  Som suppleanter i styrelsen för 2 år utsågs Camilla Almén, Lindesberg (nyval) och Marika Olsson, Skoghall (nyval)Sedan 2021 ingår även följande personer i styrelsen vars mandat går ut 2025:
  Tomas Elvhage, Västerås, Harpa Òskarsdòttir, Västerås och Evelina Björkqvist, Nykvarn.
  Den nya valberedningen består av Leif Wiklund, Karlstad, ordförande, Karin Nyman, Västerås och Marcus Lagerberg, Örebro med Maria Björling-Damoulakis, Vingåker som suppleant.Efter lång och trogen tjänst som valberedningens ordförande avtackades sedan Tor-Åke Bengtsson som under sin tid utvecklat regionens valberedning mycket positivt!Birgitta Kahn som ingått i styrelsen under ett flertal mandatperioder tackade också för sig men kommer att fortsätta vara ett stöd i gruppträningskommittén.Även Sofie Malmodin och Lotta Nilsson ska också avtackas för sin tid i styrelsen vid ett senare tillfälle.
 • Välkommen till Inspirationsdag i VATTENGYMPA den 13 maj!

  Dagen vänder sig till dig som är instruktör i vattenträning och som vill hitta lite inspiration. Förutom träningen i vattnet ingår en teoridel/ workshop med inriktning på hur vi kan utveckla oss själva som instruktörer.
 • Årets Förening

  Årets förening blev nystartade Munkfors GF! Hösten 2019 startade föreningen med 13 barn i Bamsegympa och har idag 100 aktiva medlemmar och fortsätter att utvecklas! Läs mer om föreningen här:
 • Årets Ledare

  Årets ledare blev Gösta Ahlin, 91 år från Arvika GF! Stort grattis och tack för ditt engagemang för Svensk Gymnastik! Fyra träningspass i veckan, Cross Nature ala Gösta under corona och macarenadans med 800 personer.Göstas motto: Träning ska vara lätt och roligt, kom som du är och gör det du orkar för dagen!Här kan du läsa hela motiveringen:
 • Hopprepsskoj 2023

  Nu är förra årets succé tillbaka - Hopprepsskoj! Ett enkelt och roligt sätt att röra sig, både själv och tillsammans med andra. Du som vuxen kan anmäla din klass/skola/grupp till Hopprepsskojs utmaning som pågår 2-12 maj. Under hela perioden är utmaningen, precis som förra året - att tillsammans se hur många hopp ni kan komma upp i. Anmälan öppnar 14 mars kl 12:00 och de första 150 får ett startpaket med hopprep skickat till sin skola.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer