Årets Ledare

En bild

Årets ledare blev Gösta Ahlin, 91 år från Arvika GF! Stort grattis och tack för ditt engagemang för Svensk Gymnastik! Fyra träningspass i veckan, Cross Nature ala Gösta under corona och macarenadans med 800 personer.

Göstas motto: Träning ska vara lätt och roligt, kom som du är och gör det du orkar för dagen!

Här kan du läsa hela motiveringen:

Gösta är en frisk fläkt i vår förening med lång erfarenhet som ledare. Han har tidigare varit ordförande och styrelseledamot samtidigt som han var aktivitetsledare. Gösta är fortfarande aktiv som aktivitetsledare i Arvika Gymnastikförening, trots sin ålder på 91 år. Gammal som ung är välkommen och i dag håller han 4 pass/ vecka. Deltagarna i hans grupper har en åldersspridning på 66-83 år idag. Gösta har förmågan att anpassa träningen utifrån deltagarnas förutsättningar och förmåga och sprider och skapar rörelseglädje och gemenskap i sina grupper och föreningen i stort. T ex under pandemin när inte våra äldre fick ses inomhus och många blev väldigt ensamma och isolerade. Det stoppade inte Gösta, istället för att ställa in så ställde han om och startade stavgång och utegympa i kommunens elljusspår, Cross Nature ala Gösta. Det var mycket uppskattat av deltagarna, det kom både unga som gamla och lockade även nya deltagare till vår förening. Han är alltid nyfiken på nya träningsformer och är villig att utbilda sig, han har bl a gått utbildning inom sittgympa nu för att kunna anpassa träningen ännu mer. Det kommer ju nya riktlinjer och lagar inom idrotten, bl a kom det 2020 att man som förening ska begära ett utdrag ur belastningsregistret på alla ledare som kommer i kontinuerlig kontakt med barn och ungdomar. Gösta var den första ledaren i vår förening som visade upp detta utdrag vilket visar på att han är mån om att det ska vara en trygg idrottsmiljö oavsett ålder.
På kavalkaden 2022 så uppmärksammade föreningen Gösta på 90-årsdagen, då passade han på att överraska föreningen och publik med att få upp alla gymnaster, ledare, styrelse och publik och visa hur man kan sprida rörelseglädje och gemenskap med dansen Macarena. Han fick igång en fullsatt sporthall ca 800 personer:
Vi tycker att Gösta är en förebild för Svensk Gymnastik, där han påvisar att gymnastik är en idrott som man kan utöva oavsett ålder och fysiska besvär.
Göstas motto: Träning ska vara lätt och roligt, kom som du är och gör det du orkar för dagen!

Publicerad: 2023-03-30

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer