Mötesplatser i region Öst

En bild

Här nedan finner ni en kalender med inplanerade regionala mötesplatser, fysiska och digitala möten, samt material från tidigare arrangemang.

Har du önskemål om ett tema att diskutera framöver? Skriv gärna det till oss på: ost@gymnastik.se

 

Kommande mötesplatser

18 maj 2024 - Show your moves! En regionalt mini-gymnaestrada

 

Genomförda mötesplatser

9 april 2024 - Anställd i förening Pdf, 1 MB.

13 april 2024 - Tränarforum

5 mars 2024 - Ordförandeträff Pdf, 902 kB.

12 oktober 2023 - Anställd i förening Pdf, 1 MB.

17 oktober 2023 - Ordförandeträff med fokus trygghetsarbete och kris.

28 oktober 2023 - Seniorledardag

28 oktober 2023 - Dagläger för pojkar

14 mars 2023 - Ordförandeträff
Mötesplatsen riktar sig till dig som är ordförande i en gymnastikförening tillhörande GF Öst. Även du som ledamot i en förening är välkommen att delta.

Kvällens fokus är dialog och erfarenhetsutbyte. Vi står inför ett nytt år, vilket kan innebära nya tankar och möjligheter. Vi vill se denna träff som ett tillfälle att träffas och tänka nytt tillsammans. Det kan handla om allt från hur man kan nå nya målgrupper, förändra sin föreningsstruktur eller sina träningsupplägg. Tanken är fri och vi vill kunna samtala och lära av varandra. GF Östs styrelse vill också veta hur er förening har det. Vilka framgångar ni upplever och utmaningar ni står inför? Utöver detta kommer även kansliet informera om aktuella händelser i förbundet. För att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta sker träffen digitalt.

25-26 april 2023 - Anställd i förening (Lillsved)
Gymnastikförbundet Östs kansli vill gärna träffa er föreningsrepresentanter som är anställda i en förening, som kanslist, konsulent, verksamhetsansvarig eller sportchef. Har du en ideell funktion inom någon av dessa roller är du också välkommen. Tanken är att dessa mötesplatser ska bidra till en gemensam träffpunkt för att kunna bygga nätverk och samverkan över föreningsgränserna, men även ge oss som region en möjlighet att träffa alla er som arbetar med Svensk Gymnastik på en daglig basis.

Denna gång skulle vi återigen vilja träffa er på Lillsved för att under ett helt dygn få prata, skratta och utbyta erfarenheter med varandra utan att behöva stressa. Vi startar med lunch den 25 april (kl. 11:30) och avslutar den 26 april, efter lunch. Att delta är gratis, men din resa till Lillsved står du för själv. Skulle du behöva avboka din närvaro med mindre än 14 dagars varsel blir du fakturerad den faktiska kostnaden för kost och logi. Ett schema kommer skickas ut veckorna innan mötesplatsen.

1 december 2022 - Ordförandeforum: fokus arbetsgivarfrågor
I samarbete med RF-SISU Stockholm bjuder vi in till denna mötesplats som riktar sig till dig som är ordförande eller ledamot i en gymnastikförening tillhörande GF Öst och som upplever att du behöver stöd i arbetsgivarfrågor.

Vi ses den 1 december kl. 18:00 - 21:00 på Clarion Hotell, Skanstull (adress: Ringvägen 98). Vi bjuder på smörgås och kaffe under kvällen.

Vid denna mötesplats kan vi endast erbjuda två platser per förening. Vår förhoppning är att vi ska kunna erbjuda denna typ av nätverksträff igen, beroende på intresset. Det är också först till kvarn-principen som kommer tillämpas då vi har ett begränsat antal platser.

6 oktober 2022 - Mötesplats: Ordförandeträff
Mötesplatsen riktar sig till dig som är ordförande i en gymnastikförening tillhörande GF Öst. Även du som ledamot i en förening är välkommen att delta. Kvällens fokus är dialog och erfarenhetsutbyte. GF Östs styrelse vill få veta hur er förening har det, vilka framgångar ni upplever och utmaningar ni står inför, detta för att vi vill veta hur vi på bästa sätt ska kunna stötta, men också för att kunna lära av varandra. Vi kommer också informera om olika ekonomiska bidrag det finns att söka, de nya anvisningarna i barn - och ungdomsgymnastik samt kommande nyheter i regionen.

Läs mer information och anmäl dig här Pdf, 459 kB.

1-2 oktober 2022 - Checklistan: 24 steg mot bättre artisteri och komposition
Workshop för tränare och koreografer i gymnastik med Tatiana Berghwall och Julia Rumbutis. Kursen följer kraven från COP 2022-24 i Kvinnlig AG men artisteri och komposition är viktigt även för våra övriga gymnastikinriktningar så alla tränare är välkomna att delta!

Läs mer och anmäl er här Pdf, 2 MB.

23-24 augusti 2022 - Mötesplats Anställd i förening
Varmt välkomna till höstens mötesplats som denna gång är lite speciell då vi får ett helt dygn tillsammans på vårt fantastiska Lillsved. Det är kostnadsfritt att delta och vi hoppas att många av er har möjlighet att komma. Mer info och anmälan i bifogad pdf. Anmäl dig senast den 26 juni.

27 april 2022 - Mötesplats: Anställd i förening
Vi har bjudit in Gymnastiktruppen Vikingarna som efter 20 års hårt arbete, ständig dialog och uppvaktning av kommunen nu äntligen är på gång med byggandet av sin nya hall på Lidingö. De kommer och berättar om hur de gått tillväga rent ekonomiskt men också vilka argument de lagt fram till politiker i kommunen för att få till sin hall. Under förmiddagen har vi också avsatt tid för att gemensamt diskutera de nya anvisningarna för barn - och ungdomsgymnastiken, detta för att skapa samsyn och reda ut eventuella frågetecken. Vi hoppas på att få en fin förmiddag tillsammans och även få tid till snack och nätverkande. Varmt välkomna önskar Maria, Hanna och Rebecca på GF Öst

Läs mer information och anmäl dig via inbjudan Pdf, 2 MB.

27 januari 2022 - Informationsträff om Gymnaestradan 2023
Följ länken för att ta del av informationen i efterhand: Digital mötesplats_ Informationsträff om Gymnaestradan 2023-20220127_184026-Mötesinspelning.mp4

13 november 2021 - Seniorledardag
Detta är en dag för dig som är ledare eller funktionär i en av regionens gruppträningsföreningar med seniorverksamhet.

Under dagen får vi, under ledning av erfarna ledare, testa på delar ur materialet ”Lättsamt Träningspaket”, så som: sittgympa och funktionell styrka i cirkel-form. Vi tränar inne och ute och vi får tid till dialog och erfarenhetsutbyte.

Läs mer i inbjudan Pdf, 352 kB.

23 okt 2021 - Konferensdag: Prestationsinriktade föreningsmiljöer
GF Öst, i samverkan med RF-SISU Stockholm, bjuder in föreningar i regionen till en inspirationsdag med fokus på Prestationsinriktade Föreningsmiljöer. Tanken med dagen är att skapa en gemensam träffpunkt där föreningen får en genomgång av materialet samt inspiration och vägledning tillsammans med andra föreningar. Det kommer att finnas tid att inspirera varandra genom att dela med er av vad ni gör bra idag samt tid för reflektion och eftertanke kring vad er förening behöver utveckla.

Mer information och anmälan Pdf, 221 kB.

14 oktober 2021 - Mötesplats: Anställd i förening
Eftersom det var så länge sedan vi sågs vill vi passa på att skapa möjligheter till dialog och diskussion. Älvsjögympans ordförande berättar om hur de under pandemin valde att storsatsa på extern kommunikation. Tumba Gymnastik berättar om hur pandemin fört med sig att många gymnaster slutat att själva vara utövare i föreningen, men istället blivit ledare, vilket påverkat deras återväxt mycket positivt. Det kommer också finnas tid att prata och ställa frågor till oss på GF Öst.

Läs mer i inbjudan Pdf, 237 kB.

7 september 2021 - Inspirationsföreläsning
Efter en tung period som präglats av covid-19 och dess tillhörande restriktioner hoppas vi att vi nu går mot ljusare tider. För att få en bra och härlig start på terminen bjuder GF Öst in till denna föreläsning som vi hoppas ska kunna ge var och en lite pepp och inspiration till terminens alla utmaningar och gärningar. Alla ledare, styrelser och föreningsanställda är varmt välkomna!

Mer information och anmälan Pdf, 321 kB.

2 september 2021 - Föreningsforum
Trots att pandemin tycks avta och fler och fler restriktioner hävs, så har pandemin påverkat alla föreningar på olika sätt, vilket troligtvis kommer fortgå under en period. Ett resultat av detta är dalande medlemssiffror och bristande motivation. Under föreningsforumet hoppas vi på att få till en dialog där vi kan utbyta erfarenheter med varandra och bland annat diskutera: Vilka utmaningar står föreningen inför? Vilka behov av stöd finns och vad önskar ni av oss på regionen?

Mer information och anmälan Pdf, 300 kB.

10 juni 2021 - Hur kan vi samverka kring Parkour?
En parkour-expert kommer att finnas på plats för diskussion kring hur man kan samverka kring området.

2 juni 2021 – Medlemsregister
Vilket medlemsregister använder föreningarna? För- och nackdelar diskuteras.

27 maj 2021 – Så dömer domaren
En domare kommer att finnas på plats och besvara era frågor som kan uppkomma i samband med tävling inom truppgymnastiken. Förbered gärna frågor att ställa.

19 maj 2021 – Hur behålla gymnaster och ledare?
Erfarenhetsutbyte om hur man under en pandemi kan behålla både gymnaster och ledare när motivationen tryter.

4 maj 2021 – Bredd och Behålla
Erfarenhetsutbyte om bredd och behålla perspektiv (vuxengympa)

29 april 2021 – Digitala tävlingar och uppvisning
Erfarenhetsutbyte kring tävlingar/uppvisningar för er som vill dela med er av hur ni har gjort och för er som vill få idéer eller upplever er ha utmaningar kring området.

27 april 2021 – Anställd i förening

20 april 2021 – En kväll med SHEDO –psykisk ohälsa bland unga
SHEDO är en ideell förening vars syfte är att sprida kunskap om självskadebeteende och ätstörningar, ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för en bättre vård för dessa grupper.

15 april 2021 - Kontakt med föräldrar under pandemin

22 feb 2021 - Föreningsforum Covid-19 (Uppföljningsmöte)
Coronapandemin har påverkat alla våra föreningar med bland annat inställda träningar, anpassad verksamhet och inställda arrangemang. Gymnastikförbundet Öst (GF Öst) träffade flera av er vid två tillfällen föregående år för att diskutera tankar och utmaningar kring verksamheten. Nu har vi en vår med nya utmaningar och GF Öst vill nu bjuda in föreningsstyrelserna till ett uppföljningsmöte.
Mer info och anmälan:
🠚 Ladda ner inbjudan Pdf, 558 kB.

2021 - Friståendekonvent (Genomförande senare i relation till Covid-19 restriktioner)
GF Öst och Sistep bjuder in till två inspirationsutbildningar inom Fristående; "Smarta friståenden i övergångsfasen" samt "Bygg ditt fristående och maxa dina friståendeträningar".
Mer info och anmälan kommer längre fram

25 nov 2020 - Anställd i förening
Höstens mötesplats tar sin utgångspunkt i utbildningsfrågorna. Vad händer inom förbundets utbildningsrevision och vad behöver vi i föreningen göra för att anpassa oss till det nya formatet? Konverteringsnycklar – vad händer med mina gamla licenser inom trupp och hur översätts de till det nya systemet? Vi vill trygga er i de frågorna och delge vad som gäller när väl vårterminen kör igång. Därtill kommer vi även delge information från Gymnastikförbundet Öst hur genomförandet, förutsättningarna och utbildningspaketeringen ser ut för 2021.
Mer info och anmälan:
🠚 Ladda ner inbjudan Pdf, 260 kB.

21 okt 2020 - Föreningsforum Covid-19 (Uppföljningsmöte)
Coronapandemin har påverkat alla våra föreningar sedan mars månad i år med bland annat inställda träningar, anpassad verksamhet och inställda arrangemang. Gymnastikförbundet Öst (GF Öst) träffade flera av er föreningsstyrelser i juni för att diskutera tankar och utmaningar kring höstens verksamhet. Nu har vi kommit igång med höstens träningar och GF Öst vill nu bjuda in föreningsstyrelserna till ett uppföljningsmöte.
Mer info och anmälan:
🠚 Ladda ner inbjudan Pdf, 221 kB.

22 sep 2020 - Prestationsinriktade föreningsmiljöer
Information och mötesplats om stödmaterialet "Prestationsinriktade föreningsmiljöer", som syftar till att stötta er förening i att skapa en hållbar och utvecklande tränings- och tävlingsmiljö där varje individ ges möjlighet att, efter egna förutsättningar och mål, utvecklas i sin takt mot en önskad nivå.
Ta del av den inspelade mötesplatsen i efterhand:
🠚 Videomaterial från mötesplatsen
🠚 Prestationsinriktade föreningsmiljöer (Förbundets plattform och material)
🠚 RF/SISU Stockholms presentation (PDF) Pdf, 205 kB.

17 jun 2020 - Föreningsforum Covid-19
Coronapandemin har påverkat alla våra föreningar. Vad händer i höst? Hur planerar vi för verksamheten framåt utan att veta hur pandemin kommer att utveckla sig? Ta möjligheten att prata ihop dig med andra styrelser och dela idéer och erfarenheter!
Mer info och anmälan:
🠚 Ladda ner inbjudan Pdf, 187 kB.

10 jun 2020 - Krishantering
Har din förening en uppdaterad krishanteringsplan? Här får du möjligheten att få ta del av vad en kris kan innebära och vad som är viktigt för föreningen att tänka på. Vi pratar också om själva utformningen av en plan för krishantering.
Mer info och anmälan:
🠚 Ladda ner inbjudan Pdf, 181 kB.

28 maj 2020 - Barnkonventionen
Barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020, men vad innebär den egentligen för oss som gymnastikföreningar? Med hjälp av en expertpanel hjälper vi er att reda ut era frågeställningar.
Ta del av den inspelade mötesplatsen i efterhand:
🠚 Youtube - Inspelning av mötesplats Barnkonventionen
🠚 Helen Alpstigs presentation (PDF) Pdf, 2 MB.
🠚 Youtube - GF Östs introduktionsvideo om Barnkonventionen

16 april 2020 - NPF-föreläsning
"Träna barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar". Vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap för att kunna inkludera fler inom svensk idrott.
Ta del av den inspelade föreläsningen i efterhand:
🠚 Youtube - Inspelning av NPF-föreläsning

10 okt 2019 april - Ny i förening
Träffen syftade till att ge grundläggande och bred information om föreningslära och Svensk Gymnastik inom region Öst.
Presentationer från träffen 10 okt 2019:
🠚 GF Öst - Organisation, föreningsstöd mm
Pdf, 2 MB.
🠚 Kim Rehnfeldt, SISU - Föreningslära Pdf, 3 MB.

29 jan 2019 - Anläggningar och opinion
"Föreningsforum på temat anläggningar, opinionsbildning mot kommun och gymnastiken som samhällsaktör med Sandro Wennberg, VD på Influera PR och Kommunikation och Daniel Glimvert, anläggningsansvarig på Gymnastikförbundet nationellt."
🠚 Ta del av presentationen från föreningsträffen här. Pdf, 8 MB.