Parhoppstävling i Höganäs

En bild

Den 19 oktober 2022 anordnade Höganäs GF och Gymnastikförbundet Syd en Parhoppstävling i Höganäs, denna gång i ett lite nytt format än tidigare. Foto: Therese Wettergren

Tävlingen har funnits i många år i region Syd, där det vartannat år har varit individuell tävling och vartannat år partävling. För att öppna upp för fler föreningar som inte har andra klubbar i närheten fungerade det därför som en hybrid-tävling, där man kunde välja att antingen tävla på plats i Höganäs eller digitalt. Hela tävlingen streamades online, och i hallen varvades deltagare på plats med deltagare digitalt på en skärm.

Deltagande föreningar på plats var Höganäs GF, Helsingborg Turn, Borås GF, Tranås GS, Kämpinge GF, Lomma Hopprepsförening samt delar av Korpen Lycksele. I Lycksele tävlade sedan delar av Korpen Lycksele och Sävarådalen. Verkligen roligt att få med så många föreningar och hoppare på tävlingen.

Hallen var fylld med publik både under förmiddagen och eftermiddagen, då de olika tävlingarna tog plats. Under förmiddagen tävlade klasserna Vikingahoppet Yngre, Vikingahoppet Äldre, samt Ungdomshopppet (som på riksnivå kallas Rikshoppet). På eftermiddagen tävlade Junior och Senior klasser. En riktigt fullspäckad dag, med andra ord!

Hopparna tävlade i lag om två eller tre, där två personer medverkade i varje gren. Grenarna som det tävlades i var 2 x 30 sekunder springsteg, 2 x 30 sekunder dubbelsnurrar, 2 x 90 sekunder springsteg, par freestyle och Chinese wheel.

Vi fick se väldigt fina tävlingar på alla nivåer, med positiva och glada hoppare och fina resultat. Mycket finns att lära av att anordna en ny sorts tävling, och även fast vi stötte på en del tekniska problem försvann aldrig kämpaglöden!

Hopprepstävling 2022

Publicerad: 2022-11-25

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer