World Gymnaestrada 2023 Amsterdam

Följ med Gymnastikförbundet Sydost till Amsterdam och World Gymnaestrada 30/7 - 6/8 2023, och få ditt livs bästa gymnastikupplevelse.

Gör din intresseanmälan här:
https://forms.office.com/r/An8f5U2mFM

Vad är en Gymnaestrada?
Gymnaestradan är världens största gymnastikevenemang och samlar vart fjärde år över 20 000 gymnaster från hela världen. En Gymnaestrada innehåller inga tävlingar, men massor av fantastiska gymnastikuppvisningar med olika inriktningar från världen.

På en Gymnaestrada ser du uppvisningsgymnastik av yttersta världsklass samtidigt som du också får chansen att möta och umgås med andra likasinnade från hela världen. Gymnaestradan är något som måste upplevas, och kommer ge dig gymnastikminnen för hela livet.

Gymnastikförbundet Sydost har tidigare deltagit på World Gymnaestrada i Lausanne, Helsingfors och Dornbirn.

Promotionfilm Amsterdam 2023: https://youtu.be/ksmtmONkMEU

Sydosts uppvisning i Helsingfors: https://youtu.be/4kbxsB698Ao
Sydosts uppvisning i Dorbirn: https://youtu.be/l_jYpxoE_Qs

Vem får följa med?
Alla som är medlemmar i en gymnastikföreningen och har fyllt 15 år innan Gymnaestradan kan följa med. Du som är under 15 år är också välkommen att följa med, men då måste en ansvarig vuxen följa med. Det finns inga som helst krav på nivå av gymnastikkunnande.

Vad kostar det?
Lite beroende på vilka val man gör (galabiljetter, fickpengar, middagar med mera) men på ett ungefär så kostar det runt 8 000 – 10 000 kr.

De kostnader vi vet idag är:

Deltagarkort: 275 €
Skollogi: 205 € (8 övernattningar inkl. frukost)
Lunch: 122,5 € (7 luncher)
Totalt: 602,5 € (ca 6400 kr) betalning mot slutet av 2022
Gemensam klädsel för svenska deltagare ca 1000 kr
Bussresan till och från Amsterdam står GF Sydost för

Kostnader som tillkommer är:
Middagar
Fickpengar
Enklare kläder till uppvisningen
Eventuella Galabiljetter (kostar ca 30 € styck)

Vad gör man på en Gymnaestrada?
Du ingår i en uppvisningsgrupp som består av deltagare från hela vår region, Småland och Blekinge i olika åldrar. Tidigare år har vi varit mellan 50-100 deltagare. Vår grupp gör tre likadana uppvisningar inomhus (ca 10-15 min lång) på en yta av ca 20x20 meter, med eller utan redskap. Resten av veckan lever vi livet i gympabubblan, knyter nya kontakter med gymnaster från hela världen och framför allt tittar vi på fantastisk uppvisningsgymnastik.

Hur vår uppvisning kommer se ut vet vi inte ännu, men vi kommer att ha ett par personer som är programansvariga och gör vårt program. Under året fram till sommaren 2023 träffas vi regelbundet och övar på vårt uppvisningsprogram.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer