ÅRETS FÖRENING 2023

En bild

Nu kan vi stolt presentera vilken förening som vunnit Årets Förening 2023 i GF Uppsvenska!


EDSBYMNS GYMNASTIKFÖRENING även kallad EDSBYGYMPAN!

För år 2023 har vi valt att uppmärksamma en liten förening, med ett stort hjärta!

Föreningen uppmuntrar till rörelse hela livet och erbjuder något för både stora som små. Från Pyttegympa för de allra allra minsta till svettig TABATA för de äldre! Flera dagar i veckan erbjuds varierande pass inom gruppträning och från tidig söndagmorgon till eftermiddag är det fullt ös för föreningens alla barn- och truppgymnaster i Celsiushallen i Edsbyn. Föreningen brinner verkligen för rörelseglädje och har en stark vilja att nå alla och att fler i Edsbyn ska få vara en del av gymnastiken. Här får alla vara med! Föreningen bedriver sin verksamhet utifrån Svensk Gymnastiks utvecklingsmodell och ser även till att de ledare som finns får den utbildning och fortbildning som krävs. Edsbygympan har även stått värdar för ett par av Gymnastikförbundets utbildningar, vilket de också har gjort med bravur!

Det finns utmaningar som trots allt inte stoppar föreningen, en hall som delas med flera andra idrotter i kommunen samt brist på redskap som de söker både sponsorer och bidrag till. De är en liten men kämpande ledarstab med eldsjälar som de önskar få in fler till. Utöver detta har föreningen ett pågående utvecklingsarbete där RF SISU finns med som stöttepelare. Medlemmar har bjudits in till att komma med åsikter och önskemål samt skapa och tycka till om ex den nya loggan, profilkläder och värdegrund. På sociala medier delar föreningen med sig av all den fina verksamhet som bedrivs och inspirerar både oss och föreningar runt omkring.

Med ett bidrag från Gymnastikförbundet Uppsvenska på 5000kronor och vår utmärkelse Årets förening 2023 - på framfart! önskar vi kunna stötta och peppa föreningen i att fortsätta verksamhetens utvecklingsarbete. Vi vill främja möjligheterna för föreningen att sätta de sista pusselbitarna för att skapa en verksamhetsplan med tydliga visionsmål och ha en välfungerande och jämställd föreningsledning.

Stort grattis! Edsbygympan

Publicerad: 2024-03-19

UPPTÄCK MER