Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Artistisk gymnastik är en rolig och utvecklande träningsform där alla kan träna och tävla utifrån egen ambition och ålder. Kvinnlig artistisk gymnastik, förkortat KvAG är en olympisk disciplin med lång tradition. Gymnasterna tävlar i fyra grenar: hopp, barr, bom och fristående som utmanar gymnasternas färdigheter på olika sätt.

Hopp

Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handinsättning på det 125 cm höga hoppbordet. Här får gymnasten möjlighet att använda sin explosivitet för att utföra hopp med en eller flera rotationer.

Barr

Barr består av två elastiska runda holmar som gymnasten utför olika typer av svingövningar runt. Gymnasterna utför också förflyttningar mellan den höga och den låga holmen genom olika flygelement.

Bom

Kanske det mest dramatiska redskapet där gymnasten utför sina svårigheter 1,25 meter upp i luften på en 5 meter lång och 10 centimeter smal bom. Serierna ska utföras både dynamiskt och uttrycksfullt och innehålla en variation av akrobatiska, gymnastiska och koreografiska inslag som binder ihop hela serien. Den maximala tiden för en serie är 1,30 minut.

Fristående

I denna gren har gymnasten stora möjligheter att visa fram sin egna personliga stil både i svårigheter och artistiskt uttryck. Friståendet utförs på en yta av 12 x 12 meter till musik som får vara max 1,30 minut lång. Valet av rörelser och svårigheter ska tillsammans med musiken skapa en röd tråd genom hela programmet.

Här finns Kvinnlig Artistisk gymnastik i Uppsvenska:

Kommun

Förening

E-post

Borlänge

Bolänge Gymnastikklubb

borlange.gk@telia.com

Falun

Falun Gymnastikklubb

kvag@falugk.se

Falun

Gymnastikföreningen Gymnos

gymnos@telia.com

Falun

Vika Idrottsförening

jennie.vikaif@gmail.com

Gävle

Gefle Gymnastikförening

sportchef@geflegymnastik.se

Hedemora

Hedemora Gymnastiksällskap

kerstin-hgs@hotmail.se

Leksand

Leksands Gymnastikförening

info@leksandsgf.se

Sandviken

Sandvikens Gymnastikavd.

gymnastik@sgakansliet.se

Uppsala

Gymnastik och cheerleadingföreningen Uppsala

info@gcfuppsala.se

Uppsala

Storvretagymnasterna och parkour

gymnastik@storvretagymnasterna.se

Uppsala

Gymnastikföreningen Uppsala Stars

gymnastik@uppsalastars.se


En bild

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer