Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Rostlund/TT

Kvinnlig artistisk gymnastik


Landslaget i KvAG består av:

- Juniorlandslag (13-15 år)
- Seniorlandslag (16 år och äldre)

Landslagsåret 2020

Året innebär stort lagfokus för både junior och senior som följer samma säsongsstruktur med gemensamma mästerskap. Medverkan med fulla lag för både junior och senior sker på Nordiska Mästerskapen och förhoppningen är att även lagmedverkan i båda ålderskategorier kan uppnås på Europeiska Mästerskapen. Under sommaran genomförs Olympiska Spelen i Japan där Sverige, genom Jonna Adlerteg, har uppnått en kvalplats. Slutgiltig uttagning sker först i maj utifrån kriterier uppsatta av Sveriges Olympiska Kommitté (som avgör och ansvarer för svensk medverkan).

Mästerskap

  • NM/Junior-NM, 15-16 april på Island
  • EM/Junior-EM, 30 april - 3 maj i Frankrike
  • OS, 25 juli - 1 augusti i Japan

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Som förberedelse inför samt för uttagning till mästerskap samlas junior och senior tillsammans för ett flertal check points under våren. Som komplement till dessa samlingar kan landslagsgymnaster även tas ut för medverkan i internationella tävlingar på olika nivåer i syfte att uppnå kvalpoäng och ökat internationell erfarenhet. Under sommaren planeras ett längre träningsläger med uttalat utvecklingsfokus och under hösten eventuellt samträningsmöjlighet med landslagsgymnaster från andra länder. Respektive mästerskap uppdateras under rubriken "Mästerskap och evenemang".

Seniorlandslaget skiljer sig lite från övriga landslag på det sätt att flera av gymnasterna har dubbla medborgarskap och sin dagliga hemvist och träning utomlands i England, USA och Kanada.

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:05 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved