Landslagstränare trupp 2024

Det finns många duktiga tränare runt om i Sverige och många tränare som också uppfyller kravprofilen för en landslagstränare.

Vid valet av landslagstränare läggs stor vikt på att kombinera olika individer i team som ska komplettera varandras styrkor och svagheter. Men också team som ska kunna samarbeta smidigt och kreativt. Vi behöver helt enkelt individer vars personkemi stämmer överens. Målet är att den totala summan av teamets insats ska bli större än individernas samlade delsummor. Ett svårt pussel att lägga. Den som är ett klockrent val i en kombination kanske inte är självklar i en annan kombination.

Arbetet att skapa teamen med landslagstränare sker genom scoutande runt om i landet, översyn av tidigare landslagstränare, genomgång av inkomna intresseanmälningar samt inkomna tips.

I dokumentet Landslagsledare 2024 hittar du beskrivning och kravprofil för landslagstränare samt andra roller inom landslagsledningen. Där kan du se vilka kvalitéer och kunskaper som letas efter i det första steget. Utifrån dessa ska sedan ovan nämnda aspekter vägas in för att sy ihop våra tränarteam.

Har du frågor eller namnförslag kring landslagsledare 2024 så kontakta Tova Sören

Ambitionen är att innan augustis utgång ha hela landslagsteamet på plats inför 2024.


/Tova Sörén

Förbundskapten trupp

 

Landslagsledare Trupp 2024 Pdf, 169 kB.