Hoppa till sidans innehåll

Tonya Paulsson klar för mångkampsfinal i Argentina

10 OKT 2018 23:28
Idag tävlade Tonya sin sista kvalgren, bom, och tog sig efter en mycket fin serie till mångkampsfinal! Hennes lag, i multi-disciplintävlingen lyckades också ta ett brons.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2018 23:28

- Efter tre dagars tävlingar i rad är gymnasterna ganska mentalt slut men Tonya var otroligt tuff och kunde fokusera tillräckligt för att köra fint och stå på hela serien. Efter bara några få vingel och en spikad landning fick hon poängen 11.8 och kom på en trettonde plats i bom, berättar tränare Janie Ahlström och fortsätter:

- Bom är redskapet Tonya har haft mest problem med så det är så roligt att hon kunde stå idag.

I mångkampen har Tonya klättrat i placeringslistan från dag till dag. Efter första dagen låg hon på 32 plats, dag två var hon 27:a, dag tre hade hon avancerat till en fjortonde plats och dag fyra slutade hon på tolva och är därmed klar för final med poängen 48.132.

 

Brons i lagtävlingen

Under YOG har man testat en ny typ av lagtävling, där lagen består av gymnaster från olika länder från den artistiska gymnastiken, trampolin, rytmisk gymnastik och acrobatic gymnastics. Lagen har fått namn efter giganter inom gymnastiken och Tonyas lag som heter Chusovitina lyckades med hjälp av Tonyas fina prestationer ta en bronspeng!

 Delar av laget Chusovitina, som tog brons i lagtävlingen på YOG.

Att ta sig till final på YOG är en fantastisk prestation! Finalen går på fredag och på lördagen går sedan grenfinalen i barr dit Tonya kvalificerade sig under tisdagskvällen svensk tid.

 

Stort grattis!

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved