Hoppa till sidans innehåll

GDPR

24 MAJ 2018 13:46
EU har beslutat om en ny dataskyddsförordning som reglerar hur personuppgifter får hanteras – GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen (PUL).
  • Skapad: 24 MAJ 2018 13:46

Du kan läsa Svenska Gymnastikförbundets integritetspolicy på https://www.gymnastik.se/gymnastikforbundet/Styrandedokument/Riktlinjerochpolicys/

Gymnastikförbundet har kartlagt vilka personuppgifter som vi hanterar, på vilket sätt personuppgifter behandlas, vilka som har tillgång till personuppgifter samt i vilka system personuppgifter behandlas. En del frågor har inkommit till oss vad gäller GDPR kopplat till tävlingsarrangemang. Nedan finns några kort sammanställda punkter som förhoppningsvis ger svar på era frågor och funderingar:

  • Försäkringslistor (ink. namn och personnummer)
    I enlighet GDPR:s grundprincip om laglighet så finns laglig grund för att försäkringslistor får visas/lämnas in vid tävling. Dock kan man med fördel endast visa upp listan vid ackreditering (behöver ej lämnas in). Om ni som arrangör samlat in försäkringslistor så är uppmaningen att radera/förstöra dessa listor efter att tävlingen är avslutad, då de ej längre fyller något syfte.

  • Ackrediteringslistor
    I enlighet GDPR:s grundprincip om laglighet så finns laglig grund för att ackrediteringslistor får lämnas in vid tävling. 

  • Resultatåtergivning
    Samarbetet med våra leverantörer av resultatsystem är under bearbetning och vi kommer säkerställa att GDPR följs på kommande tävlingar. Personuppgiftsbiträdesavtal kommer att upprättas mellan Gymnastikförbundet och aktuella leverantörer.

  • Övriga system
    Om du som arrangör använder några externa system som Gymnastikförbundet ej har avtal med är du som arrangör skyldig att kontrollera detta och i så fall upprätta ett personuppgiftsbiträdesavtal.

  • Arrangörsavtal och arrangörsreglementen
    Kommer uppdateras/utökas med information om GDPR ur ett arrangörsperspektiv.

  • Uppgifter till ”tredje land” (länder utanför EU)
    När du som landslagsgymnast och/eller andra gymnaster/ledare/domare deltar på internationella tävlingar utanför EU kommer de personuppgifter som behövs för anmälan således delas med länder utanför EU (s.k. ”tredje land”). Även vid ansökan om FIG-licens så delas dina personuppgifter till "tredje land".

Läs mer på vår hemsida:
https://www.gymnastik.se/forforeningar/GDPR/
https://www.gymnastik.se/gymnastikforbundet/Styrandedokument/Riktlinjerochpolicys/

Skribent: Anna Blid
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved