Hoppa till sidans innehåll

VM i hopprep

02 AUG 2012 14:17
Silvermedalj och fina individuella insatser under VM.
  • Skapad: 02 AUG 2012 14:17

Stark inledning i VM i hopprep, Tampa: Silver till det unga svenska teamet och mycket fina placeringar även individuellt - ny rapport från Ann Carlsson och Kajsa Murmark.   

Det blev silvermedaljer i World Youth Tournament för Sveriges yngsta hopprepslag. Det var överraskade, lyckliga tjejer som tog emot de fina medaljerna på prispallen. I laget tävlade Elin Söderlund, Wilma Roth, Tora Nyqvist och Sara Nässel.

Det blev även medaljer i fyra av de sex grenarna: Silver i parhopp, enkelrep,  brons i 4x30 sek snabbhet, enkelrep,  brons i 4x45 sek snabbhet, dubbelrep och brons i "fyran" i dubbelrep. Överhängda med medaljer, supportade av ett stort högljutt svenskgäng, dansade tjejerna tillbaka till boendet i den ljumna Floridanatten och somnade gott.

Även i de individuella tävlingarna fick de unga svenska tjejerna mycket bra placeringar. Bland 49 tävlande i den individuella tävlingen 12 - 14 år i World Youth Tournament blev et en fjärdeplats för Wilma Roth, en sjätteplaceringen för Elin Söderlund, och trettonde plats för Sara Nässel. Bra jobbat tjejer!

Skribent: Moa Thomas
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved