Hoppa till sidans innehåll

Öppen uttagningstävling inför JNM 27 mars

19 FEB 2021 14:46
Uppdatering 26 februari: Landslagsledningen erbjuder juniorgymnaster födda 2006,2007 och 2008 som vill försöka tävla sig till en plats i laget på Junior-NM möjligheten till detta
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 14:46

Utifrån samsyn mellan landslagsledning och KTK har det beslutats att även erbjuda gymnaster födda 2008 möjligheten att ansöka om medverkan på uttagningstillfället inför JNM. Vi ser att det vore positivt för sportens utveckling att junior- och senioråldern kan höjas internationellt på sikt, men inser också att det inte är läge att från svensk sida här och nu ta egna steg i den riktningen. Med tanke på Covid-pandemins påverkan och därmed begränsade möjlighet för internationell erfarenhet ur ett återväxtperspektiv öppnar vi därför upp för alla årgångar som det internationella reglementet möjliggör. Det är viktigt att varje ledare tar ett stort ansvar med tanke på den korta framförhållningen inför ansökningsdeadline. Endast gymnaster som är redo för full serieträning och prestation bör söka och långsiktiga utvecklingsperspektiv ska alltid gå före kortsiktiga prestationsmål.

Medverkan på junior-NM kan bli aktuell för gymnaster som har eller ligger nära att ha samtliga juniorkrav, i en eller flera grenar. Syftet med en öppen uttagningstävling är att erbjuda fler gymnaster möjligheten att visa upp sig och potentiellt kvala in eftersom det knappt funnits tillfällen senaste året på grund av inställda tävlingar.

Förtydligande 4 mars: Denna "öppna uttagningstävling" är ingen formell tävling men däremot en stängd aktivitet som genomförs inom ramen för landslagsverksamheten (som konsekvens av att inga gymnaster i dagsläget är uttagna till juniorlandslaget). Tillfället omfattas därför ej av begränsningen för tävlingsgenomförande.

Förhoppningen är att få ihop ett svenskt lag till JNM (Junior-NM) 2021 som genomförs enligt ett delvist digitalt tävlingsupplägg den 21-23 maj.

Läs här för att få mer information och hur man går tillväga för att ansöka om medverkan. Deadline är söndag den 14 mars.

Skribent: Lina Hansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved