Hoppa till sidans innehåll

Landslagstränare 2019-2020

04 JUN 2019 12:00
Tränarteamen inför EM och Junior-EM 2020 är nu klara och vi är glada att kunna presentera dem här.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 12:00

"Det är avancerat pussel att kombinera ihop tränarteamen. Det gäller att skapa ett team av personer som på olika sätt kompletterar varandra där varje individ har olika kvalitéer som den kan bidra med" kommenterar Förbundskapten Tova Sörén och fortsätter:

"Kombinationen av olika egenskaper och erfarenheter ska tillsammans bidra till att lyfta varandras styrkor så att helheten blir bättre än den enskilde individen/teamet. Våra olika tränarteamen är inte sex isolerade öar. De kompletterar varandra för att på olika sätt lyfta och stärka hela landslagsverksamheten. Det finns otroligt många duktiga tränare runt om i landet och endast ett fåtal landslagsroller. Men oavsett om man ingår i ett tränarteam för ett av landslagen 2020 eller står på föreningsgolvet i vardagen, så är allas insats viktig. Alla bidrar till att skapa Sveriges landslag i truppgymnastik. Nu siktar vi mot 2020 - tillsammans!"

 

Senior

Dam

Sofie Tarring, Sakarias Lindell, Jonas Gustavsson

Herr

Gunnar Jansson, Johanna Råberg, Jacob Melin

Mix

Johanna Borgström, Kasper Frederiksen, Johan Wikås

 

Junior

Dam

Stefan Höög, Mathilda Carlsson, Johan Stigell

Herr

Tobias Lund, Peter Larsson, Dexter Mc Gowan

Mix

Anna Thornberg, HC Vagning, Annelie Holmberg

 

Nytillskott på fysiosidan

"I och med att Jonas Gustavsson kliver in i en tränarroll har vi behövt justera på fysiosidan. Ny in är Mattias Wranå. Mattias är dock långt ifrån någon nykomling i sammanhanget, men ett ansikte som många gymnaster känner igen genom hans medverkan som fysio på flertalet NM eller från besök på hans klinik i Stockholm. Bakom sig har Mattias även en lång karriär som gymnast och tränare på högsta nivå. Det är en både välmeriterat och uppskattat kompetens vi bjuder välkommen till landslagsverksamheten" kommenterar Landslagschef Jonas Juhl Christiansen. 

 

Processen bakom

Landslagstränarna ansvarar för, tillsammans med övrig landslagsledning, att leda arbetet fram mot EM och Junior-EM 2020 i nära samspel med gymnaster och föreningstränare. Är du nyfiken på hur tillsättningen har gått till kan du läsa mera om uttagningsprocessen och ta del av kompetensprofilen som legat till grund för arbetet via länkarna.

 

Landslagsåret 2019

Under hösten 2019 öppnar möjligheten för gymnaster att söka till bruttotruppen inför 2020. Kriterier och ansökningsförfarande kommer presenteras här på hemsidan senast under augusti. Gymnaster som ingick i seniorlandslaget 2018 behöver ej ansöka till bruttotruppen men ingår per automatik (om man fortfarande tränar och tävlar på högsta nivå med ambition om att ta en plats i landslaget). Gymnaster som ingick i bruttotruppen eller i ett av juniorlandslagen 2018 ansöker precis som övriga intresserade gymnaster på nytt för eventuell medverkan i bruttotrupp. Första bruttosamling kommer ske i januari 2020. Datum för alla samlingar presenteras inom kort.

Skribent: Jonas Juhl Christiansen
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved