Jonna sexa i barrfinalen på EM

Jonna hopp mellan dubbelbarr

Efter en serie i onsdagens kvaltävling som Jonna Adlerteg själv inte var helt nöjd med hade hon möjligheten att ta revansch i EM-finalen i Basel. I lördagens tävling blev det återigen ett litet misstag som blev kostsamt för henne.

Jonna kunde med sin erfarenhet justera serien efter den inledande missen där hon kom något nära i ett släpp. Resten av serien var otroligt fin och hon avslutade med ett svårt och säkert avhopp. Med poängen 13.666 kom Jonna på en sjätte placering i finalen som var hennes fjärde EM-final i karriären.

- Det kändes väldigt bra innan. Men det är någonting som blir fel när jag tävlar eftersom jag gjorde samma misstag både i kval och final, vilket jag inte gjort på träning. Så jag tänker att jag behöver tävla lite mer för att få till det, säger en besviken Jonna som skickar med ett stort tack till alla som stöttar och hejar på hemmaplan.

Jonna i splithopp på dubbelbarr

Jonna Adlerteg, EM-final i barr. Foto: Filippo Tomasi

Vann finalen gjorde ryskan Angelina Melnikova, som kom tvåa i gårdagens mångkamp. Silvret gick till den andra ryskan i finalen Vladislava Urazova och bronset till brittiskan Amalie Morgan.

Film på Jonnas serie finns på Instagram @gympabubblan

Resultat:

  1. Angelina Melnikova, Ryssland, 14.500
  2. Vladislava Urazova, Ryssland, 14.333
  3. Amalie Morgan, Storbritannien, 14.100
  4. Giorgia Villa, Italien, 14.00
  5. Alice D’amato, Italien, 13.700
  6. Jonna Adlerteg, Sverige, 13.666
  7. Elisabeth Seitz, Tyskland, 13.033
  8. Filipa Martins, Portugal, 11.333

Alla resultat från EM finns här

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer