Lina Sjöberg och Linus Oledal till EM-final i DMT

Lina Sjöberg med munskydd

Idag inleddes EM i trampolin och DMT och på seniorernas schema stod kvaltävlingarna i DMT, där Lina Sjöberg tog sig till söndagens finaler. Dagen skräll stod EM-debutanten Linus Oledal för som oväntat också tog en finalplats.

Lina gjorde inte sina bästa hopp i kvalet, men tog sig på ett betryggande sätt och tack vare sin erfarenhet vidare till final. Där ska det finnas mer att hämta och gymnasterna tar inte med sig poängen från kvalet in i finalen.

- Det gick bra på förträningen, men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Det märks att jag inte har tävlat på ett tag så det blev lite skakigt och inte som jag tänkt mig. Men jag hade lite tur och det räckte till final och där ska det bli bättre, kommenterar Lina.

På herrsidan hade vi tre gymnaster med i DMT-kvalet, där Jonas Nordfors (regerande silvermedaljör från 2018) tävlade tillsammans med Gustav Tingelöf och Linus Oledal.

Linus Oledal, som tävlade sitt första EM gjorde en mycket bra insats och presterade på topp med två riktigt bra hopp. Med ett personligt rekord på 71.500 blev han bästa svensk i tävlingen och tog sig sensationellt in i finalen.

Linus Oledal

Linus Oledal från Västra Frölunda trampolinklubb.

Både Jonas och Gustav hade en tung dag i kvalet. Trots att Jonas andra hopp höll mycket hög nivå räckte det inte till final då det första hoppet hade en mindre lyckad landning. Totalpoängen 70.4 räckte till en tolfte plats och Jonas är första reserv i finalen. Gustav började bra med ett snyggt första hopp. Men han fick en grov miss i andra hoppet, där han kom för långt i första volten, vilket gjorde att avhoppet från DMT:n inte alls gick som planerat utan resulterade i ett större fall.

Förutom individuella starter tävlar gymnasterna i lag och här har de svenska herrarna ytterligare en chans i finalen på fredag, dit de kvalificerade sig som sista lag.

Vilhelm Edhammer i semifinal i juniorernas trampolintävling

Sveriges juniorer deltog i kvalet i den individuella trampolintävlingen och här tog sig Vilhelm Edhammer till seminfinal efter en fin prestation. Bland de svenska juniorerna blev Tuva Stjärnborg bästa svenska och kom på en 29 plats i tjejernas tävling, bara 0.300 från en semifinalplats.

Läs mer om EM här.

Resultatlänkar.

Publicerad: 2021-04-29

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer