EM-brons i lagfinalen i DMT och Lina Sjöberg till semifinal i trampolin

Svenska herrlaget i DMT 

Under andra dagen på EM i trampolin och DMT tog det svenska herrlaget i DMT en härlig bronsmedalj. Lina Sjöberg har kvalat sig vidare till en semifinal i trampolin.

I finalpasset i herrarnas lagtävling i DMT fanns det svenska laget bestående av Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK), Gustav Tingelöf (Uppsala GF) och Linus Oledal (Västra Frölunda TK) med. De tog sig som sista lag in i finalen och lyckades klättra en placering. Resultatet visar på en fin kämparglöd från gymnasterna där de som lag lyfte sig i finalen, framför allt genom att Gustav och Jonas hade en bättre tävlingsdag idag jämfört med kvalet. Linus Oledal, som även kvalificerat sig till söndagens individuella final, gjorde återigen en mycket bra insats.

Jonas Nordfors hopp

Jonas Nordfors, EM i Sochi 2021. Foto: Oleg Naumov

Resultat, lagfinal DMT herrar:

  1. Ryssland
  2. Portugal
  3. Sverige
  4. Tyskland

Lina Sjöberg i semifinal

I seniorgymnasternas kval i individuell trampolin gjorde Lina Sjöberg (Uppsala GF) en bra insats. Hon tog sig vidare till lördagens semifinal, dit de 24 bästa hopparna kvalificerar sig. Lina genomförde två fina serier och fick totalpoängen 92.795.

I herrklassen i individuell trampolin tävlade Jonas Nordfors, Måns Åberg och EM-debutanten Niklas Lindqvist och alla tre hopparna från Upplands Väsby GK började bra i den första obligatoriska serien. Måns fortsatte på ett fint sätt och med poängen 99.920 blev han bästa svensk idag med en 30:e plats. I den andra omgången hoppade tyvärr både Niklas och Jonas ur och det blev inte heller något vidare avancemang i tävlingen för dem.

JEM-final för Adrian Lind, Tuva Stjärnborg och Thea Liljeroth

Fyra svenska juniorgymnaster genomförde sina kvaltävlingar i grenen DMT och Adrian Lind från Uppsala GF tog sig med två fina hopp vidare till final. Tjejerna i tävlingen, Tilda Berg, Klippans GK, Thea Liljeroth, Gefle Flyers och Tuva Stjärnborg, Klippans GK gjorde också en riktigt bra tävling och vi har genom Tuva och Thea två svenskor i finalen. De svenska tjejerna har också en lagfinal på lördagen att se fram emot.

Se en intervju med Adrian Lind:

Publicerad: 2021-04-30

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer