Hanna Rydén och Sofia Redman klara för EM-final i synkron trampolin

Hanna och Sofia utanför byggnad med munskydd

Under lördagen genomfördes kvalet den synkrona trampolinhoppningen och Hanna Rydén och Sofia Redman fick till två pangserier som innebär en plats i söndagens final.

Damerna inledde den synkrona kvalhoppningen och Hanna Rydén (Upplands Väsby GK) och Sofia Redman (TK Levo) fick till två riktigt bra serier med både fin stil och samtidighet. Med poängen 83.830 tog de sig vidare till sin första EM-final tillsammans.

- Jag vet att vi kan hoppa bra tillsammans och det var kul att få visa det inne på arenan, kommenterar Hanna efter tävlingen.

 

Alice Flensburg och Alva Lemoine, som båda tränar i Uppsala GF, fick problem och ett urhopp i sin första serie, men revanscherade sig i den andra som de kom igenom på ett bra sätt. De placerade sig på en nionde plats i kvalet. Jonas Nordfors och Måns Åberg från Upplands Väsby GK inledde starkt med en fin första rutin, men det blev tyvärr ett urhopp i den andra serien och därmed var kvaltävlingen över för de två svenska hopparna.

- Jag gick igenom till golvet i de sista inhoppen och det störde tyvärr, säger Jonas Nordfors.

Semifinal för Lina Sjöberg

I de individuella semifinalerna i trampolin tävlar gymnasterna med en serie och Lina Sjöberg fick det tyvärr inte att stämma under dagens tävling. I mitten av serien kom hon fel och kom därefter inte in i serien igen. Hon slutade på 20:e plats och ser nu i stället fram emot finalen i DMT i morgon.

Lina hopp

Lina Sjöberg slutade på 20:e plats på EM i trampolin.

Brons i lagtävlingen på JEM i DMT

Genom ett bra kval hade vi svenskt deltagande i lagfinalen i DMT för flickor. Tuva Stjärnborg (Klippans GF), Tilda Berg (Klippans GF) och Thea Liljeroth (Gefle Flyers) körde igen en mycket bra tävling och tog på ett oerhört fint sätt hem en bronsmedalj. Det blev en väldigt jämn tävling då svenskorna landade på samma poäng som Portugal som efter skiljepoäng tog hem silvret. Guldet gick till det ryska laget.

Tuva Tilda och Thea på tävling med munskydd

Tuva, Tilda, Thea – bronsmedaljörer på JEM i DMT.

Vilhelm Edhammer (TK Levo) kom igenom sin serie med några mindre misstag i den individuella semifinalen i trampolin för juniorer. Med poängen 47.970 placerade han sig på en 18:e plats i den tuffa konkurrensen.

För juniorerna stod även kvaltävlingar i synkron trampolin på dagens schema och där tävlade Vilhelm Edhammer tillsammans med Oliver Arthursson (TK Levo) samt Melker Fhager (Uppsala GF) tillsammans med Adrian Lind i killarnas klass. I tjejernas klass hoppade Tilda Berg (Klippans GF) och Saga Lenjesson (Borås GS) tillsammans. Det var svårt motstånd och inget av paren gick vidare till söndagens final.

Läs mer om EM här

Resultatlänkar

Publicerad: 2021-05-01

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer