EM-silver för Lina Sjöberg

Lina Sjöberg bildtext EM-silver!

Idag tog Lina Sjöberg tog hem silvret på EM i DMT i Sochi. Samtidigt kom EM-debutanten Linus Oledal femma i sin DMT-final. Rydén/Redman kom även de femma i finalen i synkron trampolin.

Efter en trög inledning på EM, där regerande världsmästarinnan Lina Sjöberg från Uppsala GF inte riktigt fått hoppningen att stämma fick hon ut det mesta i dagens final. Med tävlingens svåraste hopp som hon säkert ställde ner på två fötter tog hon silver på EM i DMT. Med poängen 70.600 var Lina var bara en tiondel från guldet, som gick till ryskan Galina Begim.

- Det har varit kul att vara i gång och tävla och idag kändes det bättre. Det märks att jag inte har varit i form speciellt länge, men det var riktigt, riktigt nära. Jag hade kunnat köra min andra kombo lite bättre och tagit det där guldet, men nu har jag ett silver och det har jag inte sen innan, kommenterar Lina Sjöberg.

Hanna Rydén från Upplands Väsby GK och Sofia Redman från TK Levo fortsatte på den inslagna vägen från kvalet i synkron trampolin och hoppade en mycket bra serie. Liksom i kvalet var de mycket synkroniserade och följde varandra fint. Hanna och Sofia kom in som sjunde par i finalen och med poängen 43.730 klättrade de i resultatlistan och slutade på en strålande femte plats i deras första EM-final.

EM-debutanten Linus Oledal från Västra Frölunda hade genom att ta sig till final överträffat förväntningarna inför mästerskapet. Då hopparna inte får upprepa samma hopp i final som i kvalet hade Linus två hopp med lite lägre svårighet idag och han genomförde dem på ett bra sätt. Det första hoppet blev något långt och det andra lite snett, men när de två belgarna och en portugis missade i sina hopp, räckte det till en fin femte plats i finalen med poängen 66.800.

-Mästerskapet har gått över min förväntan med totalt fem placeringar, flera fina finalprestationer men även individuella insatser som inte syns utåt. Vi har såklart vissa områden som kan förbättras så det blir en utmaning inför VM/WAGC i Baku. Jag är även mycket nöjd med truppens proffsiga coacher som vet hur gymnasternas bästa skall tillgodoses. Detta sammantaget bådar gott för kommande mästerskap, säger förbundskapten Jonas Heiman.

Läs mer om EM här

Resultatlänkar

Publicerad: 2021-05-02

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer