Landslagen i truppgymnastik formerar sig inför EM och JEM

Collage med landslagen i truppgymnastik

Det första landslagslägret inför EM och JEM i truppgymnastik har genomförts. Runt 80 laddade gymnaster sågs på Lingvallen för sitt första gemensamma avstamp mot mästerskapen som går i Portugal i december.

Den första bruttotruppsamlingen hölls för cirka ett och ett halvt år sedan! Då, i januari 2020 skulle arbetet mot EM i Danmark för de sex landslagen (mixed, herr och dam på både senior-och juniornivån) inledas. Sedan kom pandemin, vilket innebar inställda och anpassade träningar och ett framflyttat EM.

- Det är otroligt roligt att verkligen vara igång IRL efter 1,5 års väntan sedan bruttosamlingen. Nu håller vi tummarna att vi får fortsätta träna och att kommande samlingar kan genomföras som planerat, säger förbundskapten Tova Sörén.

De sex landslagen togs ut under sommaren och det första gemensamma lägret för de uttagna gymnasterna gick bra.

- Helgen har gått mycket bra. En lugn och positiv stämning präglade helgen och alla träningar. Gymnasterna var fokuserade vilket ledde till att arbetet gick framåt. Fristående, fristående och fristående samt lagbygge har varit fokus på denna samling. Att lära känna varandra och att komma igång med koreografierna för att se vad vi behöver lägga fokus på framåt för att skapa enhetliga program och enade lag, berättar Tova.

Bild på Tova, förbundskapten för landslaget i truppgymnastik, utomhus.

Tova Sörén, förbundskapten för landslaget i truppgymnastik.

Hur har pandemin påverkat?

- Det känns som vi har fått fram bra och välkomponerade lag trots de svårigheter som funnits i pandemins spår med brist på både träning och tävling under våren. Av detta märkte vi inte mycket under samlingen, gymnasterna höll en bra nivå redan nu, säger Tova.

Planen framåtriktat innebär att lagen har samling en gång i månaden fram till december och EM och JEM. För gymnasternas del ligger det mycket arbete på hemmaplan i den egna föreningen.

Här kan du se vilka som ingår i landslagen

Vill du följa landslagen på deras resa fram emot EM och JEM? Då hittar du dem på Instagram:

Junior mixed: @juniormixedlandslaget

Junior herr: @juniorherrlandslaget

Junior dam: @trupplandslagetjuniordam

Senior mixed: @mixedlandslaget

Senior herr: @herrlandslaget

Senior dam: @trupplandslagetdam

Publicerad: 2021-08-19

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer