Följ gymnastiken på OS i Tokyo

collage man och kvinna som tävlar i artistisk gymnastik, gymnastikförbundets logga i hörnet

Nu närmar sig OS-invigningen och strax därefter startar den artistiska gymnastiken, följt av trampolin och rytmisk gymnastik.

OS-bubblan närmar sig och vi ser fram emot att få följa gymnastik på högsta nivå! Mycker handlar om den artistiska gymnastiken inför sommar-OS i Tokyo. Bakgrunden är såklart att vi för första gången sedan 1984 kommer att få se svenska deltagare i både kvinnlig och manlig artistisk gymnastik. Även om vi inte har svenska deltagare i fler discipliner ser vi givetvis fram emot att se tävlingarna i trampolin och rytmisk gymnastik också.

Tävlings- och sändningstider

  • Artistisk gymnastik, 24 juli - 2 augusti
  • Trampolin, 30-31 juli
  • Rytmisk gymnastik, 6-8 augusti

För att kunna hålla oss ajour med eventuella förändringar och uppdateringar har vi skapat sidan Följ gymnastiken på OS. Där framgår samtliga sändingstider och hur du går tillväga för att se sändningarna.

Nyhetsflöde

I nyhetsflödet för OS i Tokyo lägger vi kontinuerligt upp nyheter. Det kan vara allt från lottning av startordning till hur uppladdningen kändes för en deltagare, resultat eller uppdaterade sändningstider. Håll utkik helt enkelt!

Sociala medier

Helst skulle vi följa med våra svenska OS-deltagare dygnet runt och fråga om allt, men det behöver pareras med den stora insats de ska genomföra. Vi får uppdateringar så ofta det är möjligt utifrån förutsättningarna och delar med oss en del på vår Facebook @svenskgymnastik, men mest på vårt Instagramkonto @gympabubblan. Gymnasterna själva använder också Instagram för att lägga upp inlägg och stories, vi tipsar om att följa @jonnaadlerteg och @davidrumbutis. SOK:s konto @sweolympic är tips för den som vill se mer bakom kulisserna, och European Gymnastics konto @europeangymnastics samt FIG:s konto @figymnastics är tips för den som vill se ännu mer uppdateringar från gymnastiken på OS.

Publicerad: 2021-07-19

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer