Jennifer Williams i mångkampsfinal på VM i kvinnlig artistisk gymnastik

Jennifer Williams barr

VM i artistisk gymnastik pågår just nu i Japan och idag avgjordes damernas kvaltävling. För första gången sedan 2009 har vi i och med Jennifer Williams prestation en svenska i mångkampsfinalen.

Förutom Jennifer Willams deltog Tonya Paulsson och Nathalie Westlund i mästerskapet. För alla tre var det VM-debut. Efter en skakig start i bom för samtliga svenska tjejer så såg det inte så ljust ut.

- Efter upphoppet på bommen så kändes det bra. Men plötsligt kom jag på att jag ju är på VM och då blev det lite skakigt, säger Jennifer.

Men alla tre kämpade på och tog sig igenom resten av tävlingen. Jennifer genomförde sina tre resterande redskap på ett fint sätt och slutade på poängen 50.032 och en 22:a plats i kvalet.

Jennifer Williams bom

Jennifer Williams genomför kvaltävlingen på sitt första VM på ett strålande sätt!

- Det känns såklart bra och roligt. Vi visste kanske att det är ett något annorlunda VM så här efter OS. Alla länder har inte sina absolut bästa med men många är med och man ska också komma ihåg att det är samtliga tre tjejers första VM, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

På torsdag får vi se Jennifer Williams i mångkampsfinal som också sänds på SVT.

- Alltså, jag är jättenöjd med att vara i final men jag är sådär nöjd med min tävling. Jag har ganska mycket att förbättra och ser fram emot att få ett till försök på varje redskap, säger Jennifer.

Tonya Paulsson slutade 35:a på 47.631 poäng och Nathalie Westlund landade på en 37:e plats med poängen 47.299

Nathalie Westlund fristående

Nathalie Westlund i fristående på sitt första VM!

Tonya Paulsson barr

Tonya Paulsson i barr!

Alla resultat hittar du här

Här kan du läsa mer om VM och de kommande tävlingarna

Foto: Filippo Tomasi

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer