VM-guld till Lina Sjöberg

Lina Sjöberg

Den regerande världsmästarinnan Lina Sjöberg från Uppsala tog den åttonde och sista platsen i VM-finalen i DMT (dubbel mini trampolin) i Baku. I finalen visade hon upp två strålande kombinationer som tog henne högst upp på prispallen!

Lina Sjöberg från Uppsala GF var en av storfavoriterna till medaljplats. Hon var första gymnast ut i tävlingen, inledde mycket bra och spikade landningen i det första hoppet som belönades med poängen 35.0. Efter första rundan låg hon trea då både spanjorskan Melania Rodriguez och Aleksandra Bonartseva hoppat svårt och bra.

Lina ställde även ner det andra hoppet perfekt, även om det var lite långt och fick återigen fin bedömning och poäng 35,9. Det gav en total poäng om 70.9. Då ryskan hoppade bort sig och spanjorskan hoppade lite kort i den andra omgången så räckte detta till guld till Lina, som därmed tog sitt tredje raka VM-guld.

- Det känns superskönt och jätteroligt, jag trodde verkligen inte att det skulle vara möjligt att ta tre raka, det är ingen tjej som gjort det förut. Jag körde mina hopp idag och jag är så glad att det räckte till ett guld igen, säger Lina som berättar att hon tror att hennes erfarenhet och förmåga att kontrollera sina nerver var avgörande i dagens tävling.

Lina DMT hopp

Nerver av stål - Lina Sjöberg, här med tränare Ulf Andersson, tar sitt tredje VM-guld!

Resultat

  1. Lina Sjöberg, SWE
  2. Shelby Nobuhara USA
  3. Melania Rodriguez ESP
  4. Tristan van Natta USA
  5. Dana Sadkova RGF
  6. Bethany Williamson GBR
  7. Ines Martins POR
  8. Aleksandra Bonartseva RGF

Alla resultat hittar du här.

Publicerad: 2021-11-21

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer