Trippelt silver till Sverige på JEM i truppgymnastik

En bild

De svenska juniorlandslagen visade upp mycket fin gymnastik och tog tre silver under dagens JEM-finaler i Luxemburg.

Juniorernas finaler inleddes i herrklassen. Sveriges start i fristående var svårslagen och tävlingen fortsatte med en otrolig trampett och slutade lika fint i tumbling. De svenska juniorherrarna kunde inte gjort en bättre tävling och slutade på totalpoängen 57.750. Man fick dock se sig besegrad av starka Danmark som hade en ännu bättre dag på tävlingsgolvet. Brons gick till Norge.

- Vi är sjukt nöjda med tävlingen och hela lagets prestation, vi kunde inte gjort det bättre. Och vilket stöd från den svenska klacken på läktaren, säger Sebastian Lassen Wandahl och Danny Jesperson från det svenska herrlaget som strålar av glädje efter tävlingens slut.

Gruppbild herrlag med medaljer

Efter herrarna var det mixedlagens tur att göra upp om medaljerna. Det svenska mixedlaget stod för en genomgående fin insats. I fristående fick man mixedtävlingens högsta poäng och det blev en tajt match om medaljerna. Sveriges totalpoäng blev 53.100 vilket räckte till ett silver efter Danmark. Brons knep Storbritannien som verkligen är på framfart när det kommer till truppgymnastik.

- Det var väldigt nervöst att tävla idag men så kul att göra det här ihop med laget, säger Elin Uitto i det svenska mixedlaget och berättar att hon är mest nöjd med lagets fristående idag.

mixed trupp tävlar

Sist ut var juniordamernas final, och även här skulle det bli en kamp mellan Sverige och Danmark. Tumbling var första redskap för de svenska damerna som inledde sin tävling fint. Friståendet var både synkat, graciöst och uttryckfullt, och den avslutande trampetten stilsäker. Den mycket fint genomförda tävlingen gav Sverige ytterligare ett silver. Danmark tog dagens tredje guld och brons gick till Island.

- Det har varit jättekul att tävla idag. Vi har haft några skador i laget och reserver har fått hoppa in, så jag är så stolt över lagets insats, säger Tilda Eriksson om dagens final och betonar särskilt hur magiskt det varit att springa in på tävlingsgolvet och höra publikens jubel.

Kvinnor gör dubbel high five i tävlingsdräkter

Imorgon avslutas EM i truppgymnastik med seniorernas finaler som sänds på SVT play med start 11.55.

Poäng och resultat från dagen hittar du här.

Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2022-09-16

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer