Det dolda landslaget

En bild

EM i truppgymnastik är över för i år. Läs förbundskapten Tova Söréns hälsning och stora tack till en grupp som är oerhört viktiga för de svenska framgångarna – fysioteamet.

”Sitter just nu på en buss genom ett regnigt Tyskland på väg hem från EM i Luxemburg. Det har varit en fantastisk vecka med bra och spännande tävlingar. Truppgymnastiken går framåt och fler nationer visar framfötterna och ger sig in i medaljstriden än tidigare. Alla våra svenska gymnaster tog hem medaljer till Sverige och vi är stolta över deras bedrifter och de jobb som tränarna lagt ner på dem.

Vi ser gymnasterna i sociala medier och på tv. De är stjärnor och de förtjänar all uppmärksamhet de kan få. Men en stor del av landslaget syns aldrig. De syns inte och de hörs inte. Men de jobbar intensivt, målmedvetet och professionellt. Trupplandslaget har ett team som sliter som djur och är lika stor del av framgångarna som gymnaster och tränare. Jag vill hylla och uppmärksamma vårt fysioteam.

Under tävlingarna har de ett tight schema, de jobbar med våra gymnaster precis hela dagarna. De hinner inte bli klara med det ena lagets tävling innan nästa lag har startat förträningarna. De ska bokstavligt talat vara på två ställen samtidigt under pågående tävlingar. De tejpar, plåstrar om, stöttar, övervakar, behandlar, ger råd och agerar på en åttondelssekund. Ständigt på tårna, ständigt alerta.

Under en mästerskapsvecka som denna finns det ändå lite ledig tid på hotellet där man kan ta en paus och sträcka ut sig på sängen och vila lite. Nej just det, inte alla. Inte våra fysios, för väl på hotellet är det öppet hus för gymnasterna att komma till våra fysios. Gymnasterna står på kö utanför deras rum för en extra kontroll eller behandling. Allt för att vara säkra på att kropparna ska hålla och vara på topp inför nästa dags tävling eller träning. Så när vi andra vilar jobbar våra fysios vidare.

Våra fysios har varit med oss hela vägen i landslagsarbetet. De är med på varje samling och jobbar och finns tillhands om olyckan skulle vara framme. De är viktiga rådgivare till både gymnaster och tränare så att vi ska göra rätt och fatta rätt beslut i olika situationer. Och vi har ett av de bästa teamen man kan tänka sig. Vi kan lita fullkomligt på dem och de skänker oss sådan trygghet. Så applåder, jubel och visslingar för vårt fantastiska fysioteam Anna, Alexander, Johanna och Per. Ni är guld värda och vi är så tacksamma för att ni är en del av det svenska trupplandslaget!”

Tova Sörén, förbundskapten trupplandslaget

Publicerad: 2022-09-19

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer