Hoppa till sidans innehåll

Golden Age Gym Festival fortsätter

20 SEP 2018 10:55
Golden Age Gym Festival pågår för fullt i Pesaro och är verkligen ett bra exempel på att bidra till ett livslångt idrottande. Ett arrangemang som vänder sig till dig som är över 50+ men där många av deltagarna är mellan 60 - 80 år.
  • Skapad: 20 SEP 2018 10:55

Varje morgon startar med ett stort smörgåsbord av olika träningsworkshop så som aerobics, jazzdans, yoga, pilates, träning med olika gymnastikredskap, showdans, cykling och rodd. Träningsworkshops som leds av skickliga och inspirerande instruktörer och till stor del genomförs utomhus nära havet eller i andra rofyllda miljöer med kulturella inslag. 

Efter ett antal timmars fri tid är det dags för uppvisningarna på ett par scener runt om i byn. Det är så härligt att se deltagarna när de förbereder sig inför uppvisningstillfället, en stark gemenskap genomsyrar grupperna och du kan urskilja lite pirr och nervositet men också mycket glädje och skratt. Uppvisningarna har olika karaktärer, såväl dans, rytmisk gymnastik, akrobatik som olika redskapsmoment. Att se deltagarnas energi och stolthet efter de genomfört sitt program är underbart. 

En av deltagarna sa spontant: ”Att vara där på scenen och se all publik som engagerat klappar händerna och hejar på oss är en sådan härlig känsla som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva i min ålder”. 

Vill du läsa mer om uppvisningsgymnastik?

Vill du läsa mer om årets Golden Age festival?

 

Skribent: Catrine Lindén
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved