Hopprepsskoj

I vår startar årets spänsigaste hopprepsutmaning!

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets rörelsesatsning i skolan riktad mot elever i årskurs 1-6. Tillsammans med skolkamrater eller träningskompisar kan elever runt om i hela landet hoppa på rasten, på fritids eller på fritiden. Hopprepsskoj avslutas med en utmaning i maj 2022.

Till dig som är elev eller lärare

Anmäl din klass till Hopprepsskojs utmaning som går av stapeln 2-20 maj 2022. Anmälan är öppen och helt kostnadsfri, en lärare kan anmäla en eller flera klasser.

Utmaningen går ut på att tillsammans se hur många hopp ni kan komma upp i under de tre veckor som utmaning Hopprepsskoj pågår. Alla hopp kryssas av i en Hopp-o-meter och en ansvarig lärare rapporterar in hoppen till oss för att utmaningen ska gå att följa. För barn som har svårt att hoppa, sätts ett kryss i hopp-o-metern för 5 minuters aktiv tid med hopprep.

Fram till att utmaningen börjar får ni gärna hoppa hur mycket ni vill och ta del av vårt inspirationsmaterial. För att all information ska gå lätt att hitta har vi byggt en egen webbplats för Hopprepsskoj. 

Till hopprepsskoj.se

 

Fram till dess kan du ladda ner en Hopp-o-meter och träna på att hoppa. På hemsidan finns en massa inspirationsfilmer för dig som vill utvecklas och utmana dig med ett hopprep, själv eller med dina kamrater.

Gratis hoppreps-kit till 300 skolor

Anmälan öppnades den 10:e februari, där de första 100 skolorna utlovades ett varsitt kostnadsfritt hopprepspaket. Då det var så högt tryck på anmälan lyckades vi ordna fler gratispaket - och har sammanlagt tilldelat 300 klasspaket och ytterligare 25 skolpaket till skolor runt om i Sverige.

Diplom

Alla som har varit med på hopprepsutmaningen kan ladda ner ett diplom för utskrift. Ladda ner diplomet här.

Hopprepsskoj - en del av Riksidrottsförbundets skolprojekt

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundet del i Riksidrottsförbundets projekt för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsningen i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Arbetet med att ta fram Hopprepsskoj har letts av Gymnastikförbundet med finansiering från Riksidrottsförbundet och med stort stöd av ideella krafter från föreningsengagerade inom hopprep. Idékonceptet kommer ursprungligen från Kämpinge gymnastikförening som arbetat tillsammans med skolor i Skåne på ett liknande sätt.

Är du mer nyfiken på skolprojektet eller på vilka andra idrotter som går att prova på i skolan? Läs mer på Riksidrottsförbundets webb.