Hopprepsskoj

I vår startar vår stora hopprepsutmaning!

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets rörelsesatsning i skolan riktad mot elever i årskurs 1-6. Tillsammans med skolkamrater eller träningskompisar kan elever runt om i hela landet hoppa på rasten, på fritids eller på fritiden. Hopprepsskoj avslutas med en utmaning i maj 2022.

Till dig som är elev eller lärare

Anmäl din klass till Hopprepsskojs utmaning som går av stapeln 2-20 maj 2022. Anmälan öppnar 10:e februari och en lärare behöver anmäla en eller flera klasser.

Utmaningen går ut på att tillsammans se hur många hopp ni kan komma upp i under de tre veckor som utmaning Hopprepsskoj pågår. Alla hopp kryssas av i en Hopp-o-meter och en ansvarig lärare rapporterar in hoppen till oss för att utmaningen ska gå att följa. Fram till att utmaningen börjar får ni gärna hoppa hur mycket ni vill och ta del av vårt inspirationsmaterial. För att all information ska gå lätt att hitta har vi byggt en egen webbplats för Hopprepsskoj.

Till hopprepsskoj.se

Gratis hoppreps-kit till 100 klasser

De första 100 som anmäler sig till utmaningen får också möjligheten att få ett gratis hopprepskit innehållande 10 enkelrep och ett långrep – så tveka inte utan gå in och anmäl dig när anmälan öppnar den 10:e februari. Fram till dess kan du ladda ner en Hopp-o-meter och träna på att hoppa. På hemsidan finns en massa inspirationsfilmer för dig som vill utvecklas och utmana dig med ett hopprep, själv eller med dina kamrater.

 

Hopprepsskoj - en del av Riksidrottsförbundets skolprojekt

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundet del i Riksidrottsförbundets projekt för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsningen i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Arbetet med att ta fram Hopprepsskoj har letts av Gymnastikförbundet med finansiering från Riksidrottsförbundet och med stort stöd av ideella krafter från föreningsengagerade inom hopprep. Idékonceptet kommer ursprungligen från Kämpinge gymnastikförening som arbetat tillsammans med skolor i Skåne på ett liknande sätt.

Är du mer nyfiken på skolprojektet eller på vilka andra idrotter som går att prova på i skolan? Läs mer på Riksidrottsförbundets webb.