Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2

För Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2 ligger fokus övningsmässigt på metodik och teknik för mer avancerade volter och kombinationer. För hopp till och med överslag volt, rondat-flickflack till yurchenko och rondat till tsukahara. För barr till och med jättesväng med 180 graders vändning och sträckt engelsman. För bom till och med flick-flack och grupperad salto på samt avhopp och hjulning/rondat-salto av. För fristående till och med rondat- flickflack/whipback och helskruvad bakåtvolt. Trampolin används som hjälpredskap för grenspecifika övningar. Utbildningen ger behörighet för stegserierna Femman till Sexan.

Kurslängd: Två dagar [kursplan Pdf, 403 kB.]
Förkunskapskrav: Intro Svensk Gymnastik 2021 - 2022, Kvinnlig artistisk gymnastik steg 1 + därefter minst 60 timmars praktik i hallen under minst sex månader samt Biomekanik

Därutöver Gymnastikens baskurs - träning och tävling, Åldersanpassad träning för barn och unga eller för vuxna, Kvinnlig artistisk gymnastik Basic, Gymnastikens ledarskap samt Styrka, rörlighet och fysiologi som är förkunskapskrav till tidigare kurser.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer