Startar: 01/01 00:00

Slutar: 31/12 00:00

Trampolin som hjälpredskap (8133)

Välkommen till kursen Trampolin som hjälpredskap!

Trampolin som hjälpredskap passar tränare från alla verksamheter och öppnar upp möjligheten att nyttja trampolin som hjälpredskap fullt ut. Denna webbkurs fokuserar på att hantera trampolinens egenskaper och ger dig som tränare behörighet att lära ut övningar på trampolinduken i kombination med den behörighet du skaffat dig för övningar genom verksamhetsspecifika kurser.

Att hoppa trampolin är både ett roligt inslag och effektivt komplement i träningen. Istället för att exempelvis springa fram till trampetten eller satsbrädan varv efter varv för att träna in olika övningar, kan trampolinen skonsamt hjälpa till vid både inlärning och förbättring. Kanske har du inte vågat nyttja redskapet tidigare eller så är du en van användare som här får chansen att förbättra tekniken för att optimera hjälpredskapet i kombination med skonsam hoppning.

Du får kunskap om ljushopp, från de första studsarna till att skapa hög höjd, säkerhet kring och på redskapet, passning och kunna hantera återstudsen, fysisk preparation, rumsuppfattning och några vanliga trampolinövningar. För dig som vill få mer inspiration finns ett bonusavsnitt som innehåller hur du fäller upp och ihop en trampolin, lekar på trampolinen och anpassad biomekanik.

Denna kurs är ett krav för att genomföra övningar på trampolinduken (oavsett tidigare utbildning, undantaget specifik trampolinutbildning steg 1-4).

Kursen är en digital distanskurs, som du genomför när det passar dig. När du registrerat dig till kursen kommer du att få en bekräftelse på mejl. Kort där efter får du ett mejl med inbjudan till kursmaterialet. Se därför till att du anger en aktuell och rättstavad mejladress. Har du gått en annan kurs i SISU Utbildningsportal använd samma mejladress vid anmälan.

Anmäler du dig till denna utbildning innebär det att du samtycker till nedan angivna information: Ditt namn och e-postadress kommer att skickas och lagras i SISU Förlags utbildningsportal för att kunna ge dig access till utbildningen och för att kursledare/regionskanslier skall kunna följa upp att du genomfört den digitala delen av kursen.

Kursen är uppdelad i fyra avsnitt som beräknas ta ca tre lektionstimmar á 45 minuter. Du går igenom ett avsnitt i taget och du kan själv välja i vilken ordning. Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha ett visst antal rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till support@sisuforlag.se.

Kursplanen hittar du på denna sida

Omfattning och material
Deltagarmaterialet är digitalt och du genomför kursen på egen hand vid en dator. Kursens längd är tre lektioner á 45 minuter.

Förkunskapskrav
Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år hen fyller 15. Deltagaren ska innan kursen ha genomfört Intro Svensk Gymnastik 2021-2022.

Digital utbildning

Datum:
2022-01-01 - 2022-12-31

Kurstillfällen:
2022-01-01 00:00 - 2022-12-31 23:59

Kostnad
200 SEK

Kostnadsbeskrivning
Materialet faktureras den e-postadress du anger vid anmälan till kursen. Vänligen ange föreningens fullständiga fakturauppgifter inklusive organisationsnummer.

Kontaktperson
Gymnastikförbundet

Kontaktuppgifter
Inlogg/supportärenden: support@sisuforlag.se Övriga frågor hänvisas till: utbildning@gymnastik.se

Sista anmälningsdag:
2022-12-31