Startar: 17/9 9:00

Slutar: 18/9 17:00

Barngymnastik - variera och utmana

Välkommen till kursen Barngymnastik - variera och utmana!

Denna kurs tar barn- och ungdomsgymnastiken till en ny nivå, allt för att du ska kunna leda roliga och utmanande träningar med stor variation. Den här kursen är en guldgruva för dig som leder aktiva från sju år och uppåt. Med cirkus tränas lekfullhet och kreativitet; gymnastiken och cirkusen delar det glädjefyllda förhållandet till den egna kroppens rörelser genom exempelvis jonglering och parakrobatik.

För trampett och satsbräda får du grunderna till och med behörighet för grupperad frivolt inklusive passningsteknik. På matta; handvolt, flickis och rondat inklusive förövningar och pass. Styrketräningen utgår från ett lustfyllt sätt med alltifrån gummiband och cirkelträning till hinderbanor inspirerade av till exempel ninja warrior där de aktiva får möjlighet att utmanas extra mycket.

Dans för både uppvärmning, uppvisning och träning; med koreografi och effekter som hjälper de aktiva att träna koordination och eget uttryck – men också musikanalys för att kunna använda musik i träningen genom att anpassa tempo, tema och karaktär. Hopprep; med enkelrep, långrep och dubbelrep. Yoga för både glädje och ro, främjar koncentration och avslappning.

I denna kurs utvecklar du ditt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips för hur du möter och skapar trygghet hos de äldre barnen/ungdomarna. Kursen inleds med självstudier, där du som deltagare förbereder dig inför kurstillfället och med det digitala materialet har du alltid den fullspäckade övningsbanken tillgänglig. Kursens längd är 20 lektioner á 45 minuter varav fyra lektioner genomförs som självstudier inför kurstillfället.

Kurslängd: Två dagar (kursplan Pdf, 144 kB.)
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskapskrav: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört Intro Svensk Gymnastik samt Gymnastikens baskurs - träning och tävling

Barn med rockring

Datum:
2022-09-17 - 2022-09-18

Kurstillfällen:
2022-09-17 09:00 - 17:00
2022-09-18 09:00 - 17:00

Plats
Von bahr skolans gymnastiksal, Uppsala

Kostnad
2700 SEK

Kostnadsbeskrivning
I priset ingår material, fika och lunch.

Kontaktperson
Uppsvenska Gymnastikförbundet

Kontaktuppgifter
uppsvenska@gymnastik.se tel 018-231460

Sista anmälningsdag:
2022-08-20