Startar: 10/9 08:30

Slutar: 10/9 19:00

Domarutbildning: Truppgymnastik steg 1 - regionsdomare (nivå 7-9)

Välkommen till domarutbildning: Truppgymnastik steg 1 - regionsdomare (nivå 7-9)

Detta är en 1-dags utbildning med fokus på en enkel teoretisk genomgång av de viktigaste delarna i bedömningsreglementet nivå 7-9 och vad som är viktigt att tänka på som domare på denna nivå. Kursen vänder sig till dig som vill börja döma på regional nivå 7-9. Bedömningen utgår från en positiv bedömning för deltagarna samt ska vara lätt för dig som ny domare att ta till dig. För dig som är intresserad av att gå vidare till steg 2 efter avslutad kurs finns möjlighet att göra ett kunskapstest för att se om du är redo.

Utöver genomförd Intro Svensk Gymnastik krävs inga förkunskaper, kursen riktar sig till tränare, föräldrar och andra intresserade som vill få en insikt i hur bedömning går till och vilka regler det är som styr tävlingarna. T.ex. var man kan hitta information om avdrag, övningskrav och övriga styrdokument som styr våra tävlingar.

Kurslängd:
1 dag
Förkunskapskrav: För att bli antagen till kursen ska deltagaren ha genomfört och registrerat sig på kursen Intro Svensk Gymnastik. Det är en digital distanskurs som tar ca två timmar att genomföra. Kursen innehåller information som alla ledare inom Svensk Gymnastik ska känna till, bland annat om Gymnastikförbundets utvecklingsmodell, ledarskap och uppförandekod. Genom att genomföra Intro Svensk Gymnastik stäkerställer du att du har rätt kunskaper för att delta på Gymnastikens baskurs - träning och tävling. Här hittar du Intro Svensk Gymnastik.
Deltagaren förväntas känna till grundövningar inom truppgymnastik (kullerbytta, hjulning, rondat, ljushopp och grupperad frivolt).
Åldersgräns:
Från det år du fyller 16 år

Läs mer om domarutbildningarna här.

I och med din anmälan accepterar du Gymnastikförbundets hanteringen av dina personuppgifter och Gymnastikförbundet integritetspolicy. Läs mer om Gymnastikförbundets integritetspolicy här.

Varmt välkommen med din anmälan!

Datum:
2022-09-10

Kurstillfällen:
2022-09-10 08:30 - 19:00

Plats
Idrottens Hus Skanstull, Stockholm

Kostnad
1350 SEK

Kostnadsbeskrivning
Lunch och fika ingår. Deltagare som ej är medlem i Gymnastikförbundet betalar 30 % mer på kurspriset.

Kontaktperson
GF Östs kansli

Kontaktuppgifter
ost@gymnastik.se

Sista anmälningsdag:
2022-08-10