Startar: 10/9 08:30

Slutar: 10/9 19:00

Truppgymnastik - Introduktion till Nationellt Bedömningsreglemente

Välkommen till Introduktion till Nationellt Bedömningsreglemente!

Detta är en 1-dags utbildning med fokus på en enkel teoretisk genomgång av de viktigaste delarna i bedömningsreglementet och tävlingspärmen. Målet är att deltagarna ska få en ökad förståelse av bedömning och vilka regler det är som styr våra tävlingar, samt att deltagarna ska vara väl förberedda att gå vidare till domarutbildning steg 2 i utbildningsstegen. Efter genomförd kurs blir du behörig att döma på de regionala tävlingarna nivå 7-9. Därefter kan du gå vidare till domarutbildning steg 2, för att bli behörig att döma på regionala tävlingar nivå 3-6.

Kursen riktar sig till tränare, föräldrar och andra intresserade som vill få en insikt i hur bedömning går till och vilka regler det är som styr tävlingarna. T.ex. var man kan hitta information om avdrag, övningskrav och övriga styrdokument som styr våra tävlingar.
Utöver genomförd Intro Svensk Gymnastik förväntas deltagaren känna till grundövningar inom truppgymnastik (kullerbytta, hjulning, rondat, ljushopp och grupperad frivolt).

Kurslängd: 1 dag
Förkunskapskrav: För att bli antagen till kursen ska deltagaren ha genomfört och registrerat sig på kursen Intro Svensk Gymnastik. Det är en digital distanskurs som tar ca två timmar att genomföra. Kursen innehåller information som alla ledare inom Svensk Gymnastik ska känna till, bland annat om Gymnastikförbundets utvecklingsmodell, ledarskap och uppförandekod. Genom att genomföra Intro Svensk Gymnastik stäkerställer du att du har rätt kunskaper för att delta på Gymnastikens baskurs - träning och tävling. Här hittar du Intro Svensk Gymnastik.
Deltagaren förväntas känna till grundövningar inom truppgymnastik (kullerbytta, hjulning, rondat, ljushopp och grupperad frivolt).
Åldersgräns: Från det år du fyller 16 år

Läs mer om domarutbildningarna här.

I och med din anmälan accepterar du Gymnastikförbundets hanteringen av dina personuppgifter och Gymnastikförbundet integritetspolicy. Läs mer om Gymnastikförbundets integritetspolicy här.

Varmt välkommen med din anmälan!

Datum:
2022-09-10

Kurstillfällen:
2022-09-10 08:30 - 19:00

Plats:
Idrottens Hus, Skanstull

Boende:
Ingår ej.

Förtäring:
Ingår i priset.

Kostnad:
1350 SEK

Kostnadsbeskrivning:
Lunch och fika ingår. Deltagare som ej är medlem i Gymnastikförbundet betalar 30 % mer på kurspriset.

Kontaktperson:
Gymnastikförbundet Östs kansli

Kontaktuppgifter:
ost@gymnastik.se

Sista anmälningsdag:
2022-08-10