Ny kurs - Trampolin som hjälpredskap

I augusti lanseras en helt ny kurs, Trampolin som hjälpredskap. Den passar ledare från alla verksamheter och öppnar upp möjligheten att nyttja trampolin som hjälpredskap fullt ut.

barn på trampolin

Kursen är en kort distanskurs som fokuserar på att hantera trampolinens egenskaper. Den ger dig som ledare behörighet att lära ut övningar på trampolinduken i kombination med den behörighet du skaffat dig för övningar genom verksamhetsspecifika kurser.

Att hoppa trampolin är både ett roligt inslag och effektivt komplement i träningen. Istället för att exempelvis springa fram till trampetten eller satsbrädan varv efter varv för att träna in olika övningar, kan trampolinen skonsamt hjälpa till vid både inlärning och förbättring. Kanske har du inte vågat nyttja redskapet tidigare eller så är du en van användare som här får chansen att förbättra tekniken för att optimera hjälpredskapet i kombination med skonsam hoppning. I kursen får du kunskap om ljushopp, från de första studsarna till att skapa hög höjd, säkerhet kring och på redskapet, passning och kunna hantera återstudsen, fysisk preparation, rumsuppfattning och några vanliga trampolinövningar. För dig som vill få mer inspiration finns ett bonusavsnitt som innehåller hur du fäller upp och ihop en trampolin, lekar på trampolinen och anpassad biomekanik.

Kursen är ett utbildningskrav för dig som vill nyttja hjälpredskapet för övningar på trampolinduken. Vi rekommenderar kursen även för dig som använder trampolinen för att hoppa ut till ett mjukt underlag.

Du kan läsa mer om Trampolin som hjälpredskap och anmäla dig till kursen fr.o.m 1 augusti på www.gymnastik.se/utbildning.

Publicerad: 2021-06-14

UPPTÄCK MER