Finalplatser för Jonna Adlerteg och Tonya Paulsson

Jonna gör sig redo

Idag inleddes kvaltävlingarna i World Challenge Cup i Osijek i Kroatien och från Sverige har två gymnaster tagit sig vidare till lördagens finaler.

I damernas tävling hade vi två gymnaster med i barrtävlingen, Jonna Adlerteg och Tonya Paulsson. Tonya satte nytt personligt rekord på 13.150 och det räckte till final. Även Jonna är i final, trots en miss i slutet av serien.

- Första halvan av serien gick bra, vilket var skönt eftersom det är den som har krånglat tidigare under tävling. Sen missade jag lite i slutet av serien och slog i foten i barren, vilket var kostsamt, berättar Jonna.

Tonya tog sig även till final i hopp med poängen 13.200.

- Jag kände mig lugn idag och det var bra atmosfär. Jag är extra nöjd med barren där jag körde på personbästa, säger Tonya Paulsson.

Tonya pekar på poängtavla

- Det var riktigt kul och mycket lovande för framtiden att Tonya börjar visa sig i finaler på internationell nivå. Först EM-finalen i Basel tidigare i våras och nu här i Osijek. Idag körde hon även på personbästa på barr. Jonna klarade starten på sin barrserie galant, kom fel mot slutet av serien men lyckades rädda ett nästintill omöjligt läge att fortsätta ifrån. Där är Jonna helt unik i att på ren vilja ta sig igenom, men det kostade nog upp mot en poäng i avdrag, så hon har mycket att hämta i finalen, kommenterar förbundskapten Helena Andersson Melander.

Imorgon kvalar tjejerna vidare i bom och fristående.

Herrarnas tävling inleddes med bygel för David Rumbutis och William Sundell som debuterade i världscupsammanhang. David gjorde en OK serie men hade tyvärr en liten miss i avhoppet. William som gjorde sin debut på världscupen hade inte sin bästa dag.

- Det är nervöst på större tävlingar och William som vanligtvis är väldigt stabil i bygel hade tyvärr två fall idag, berättar förbundskapten Niklas Andersson.

Andra rundan var det Kalle Idesjö och Christopher Soos tur i barr. Christopher körde igenom serien med lite småmissar. Kalle körde en fin serie men hade tyvärr ett fall, annars fanns en finalplats inom räckhåll.

Sist ut var det David och Filip Lidbeck i fristående. Båda två tävlade på nya program som de tog sig igenom bra, men lite för många steg i landningarna innebar att det inte blev någon finalplats i redskapet.

Efter en helt OK tävlingsdag, laddar killarna för morgondagens hopp, räck och ringar.

Läs mer om vilka som tävlar i morgon här.

Publicerad: 2021-06-10

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer