Jonna fyra i barrfinalen i World Challenge Cup

Jonna och Tonya i träningsoveraller

I dagens finaler i World Challenge Cup i artistisk gymnastik tog Jonna Adlerteg en fjärde plats i barr. Tonya Paulsson kom femma i barrfinalen och sjua i hopp.

Tonya Paulsson, som deltar på sin första världscup tävlade först i hoppfinalen och med den sammanlagda poängen 12.483 hamnade hon på en fin sjunde plats.

Tonya lyckades inte riktigt få till sina hopp idag där hon underroterade sitt första hopp överslag pik och satte i händerna vid landningen på sitt andra hopp, men slutade ändå på en sjunde plats i sin första hoppfinal på en World Challenge Cup, kommenterar förbundskapten Helena Andersson Melander.

Tonya på tävling

Hopptävlingen vanns av ungerskan Csenge Maria Bacskay (13.649), silver fick Tjasa Kysselef från Slovenien (13.516) och bronspengen tog Dominika Ponizilova från Tjeckien beslag på (13.316).

I nästa gren fick barrspecialisten Jonna Adlerteg sällskap i finalen av Tonya. Jonna tog sig igenom serien med en liten korrigering efter det första släppet, där hon kom lite nära. Poängen 13.566 räckte till en fjärde plats. Tonya körde en jättefin barrserie och hade tävlingens näst högsta utförandepoäng. Hennes 13.133 räckte till en fin femteplats.

Jonna på barr

I barr körde Tonya igenom ännu en riktigt fin barrserie och fick för andra gången över 13 poäng på internationell seniortävling. Tonya har åter igen gjort en riktigt bra prestation och resan för henne har bara börjat!, säger Helena Andersson Melander och fortsätter:

- Jonna fick tyvärr inte till starten på sin serie och tappade över en poäng i avdrag samt missade därmed även sin bonuskombination på 0.2. Det var en frustrerad Jonna efter idag. Hon är så säker på träning och sätter serierna gång på gång - senast i morse innan tävling men får ändå inte till det på tävling. Att hon placerar sig på fjärde plats idag med poängen 13.566 - trots det kostsamma avdraget i starten, visar på att potentialen för en riktig hög barrpoäng finns där, nyckeln är att hitta rätt känsla i själva tävlingssituation!

Vann barrfinalen gjorde suveräna Nina Derwael från Belgien (15.00). På andra plats placerade sig Zsofia Kovacs från Ungern (14.266) och trea kom Lisa Vaelen, Belgien 13.633.

Här hittar du dagens resultat.

Foto: Marko Banić /REROOT

I morgon tävlar Alva Eriksson och Jennifer Williams i friståendefinalen.

Publicerad: 2021-06-12

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer