Höstpokalen

Den 27 november genomfördes Höstpokalen i Vänersborg. Höstpokalen är en tävling för 13-åringar och äldre som tävlar på valfria serier enligt modifierade regler av internationella bedömningsreglementet Code of Points

Gymnasterna kan välja om man vill tävla i enstaka grenar eller i mångkamp, dessutom kan man ingå i lagtävlingen om man är minst tre gymnaster från samma förening. Som om detta inte är nog så tävlar man även om deltagande i träningsgruppen Aspiranterna där de 24 främsta gymnasterna erbjuds plats. Förmodligen är detta orsaken till att tävlingen blivit så populär och årets upplaga var inget undantag, hela 80 gymnaster från 17 föreningar var anmälda till tävlingen som avgjordes i Vänersborg den 27 november.

Mångkampstävlingen, skön revansch för Maya
Mångkampstävlingen blev spännande. En av förhandsfavoriterna - Maya Ståhl från Tidaholms Gymnastiksällskap, skulle efter en väl genomförd tävling på tre redskap avsluta på bommen. En lite jobbig sits för Maya, då hon veckan innan varit i exakt samma situation (!) under Svenska Cupen i Stockholm. Då ledde Maya inför sista grenen bom men fick efter två fall från det balanskrävande redskapet se sig besegrad av Malva Wingren (STG) som kunde gå om och vinna hela tävlingen. Under Höstpokalen hade Maya lite mer marginal och kunde trots ett fall i avslutande gren bärga hem guldmedaljen i mångkamp. På andra plats kom Lola Coche från All Star Gymnastics och på tredje plats Mayas klubbkompis Sofia Johansson.

Mångkampsmedaljörerna

Mångkamp

Grenmedaljer
Hopp:
1:a Britta Krylén, Östersundsgymnasterna
2:a Sofia Nordström, All Star Gymnastics
3:a Mikaela Carlsson, GF Gymnos

Barr:
1:a Amanda Björklund, Tölö GF
2:a Lola Coche, All Star Gymnastics
3:a Maya Ståhl, Tidaholms GS

Bom:
1:a Ellen Falck, SOL GF
2:a Maya Ståhl, Tidaholms GS
3:a Lola Coche, All Star Gymnastics

Fristående:
1:a Maya Ståhl, Tidaholms GS
2:a Frida Stockman, Tölö GF
3:a Sofia Nordström, All Star Gymnastics
3:a Lola Coche, All Star Gymnastics

Lagtävling
Lagtävlingen tog Tidaholms GS hem via Maya Ståhl, Sofia Johansson, Tova Jönsson och Maja Sandfridsson. På andra plats kom All Star Gymnastics och bronset fick Tölö GF.

Lagtävling prisutdelning

Lagtävling

Det är roligt att grenmedaljerna spreds bland fler gymnaster och föreningar än vanligt, och att hela 11 föreningar fick med gymnast (och tränare) till Aspiranterna kommande år. Det var också en härlig stämning på golvet bland gymnaster och tränare som hejade på varandra och applåderade fina prestationer oavsett föreningstillhörighet.

Aspiranterna på bild 2022

Aspiranterna 2022

Publicerad: 2021-12-06

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer