Jennifer Williams och Alva Eriksson till friståendefinal

Jennifer och Alva framför resultattavlan

World Challenge Cup i artistisk gymnastik i Osijek i Kroatien gick idag in i den andra och sista kvaldagen. Från Sverige har Jennifer Williams och Alva Eriksson tagit sig vidare till söndagens final i fristående!

Tack vare två fina framträdanden tog sig de båda världscupsdebutanterna Jennifer Williams och Alva Eriksson till final i fristående. Jennifer med poängen 12.150 och Alva 11.900.

- Det känns riktigt roligt att få komma ut och tävla efter så långt uppehåll pga Coronan. Det kändes bra att köra min 2/1 sträckt (dubbel sträckt salto) och jag är väldigt taggad att få en ny chans på söndag och höja min poäng, säger Alva Eriksson.

I damernas kvaltävling i bom tävlade Tonya Paulsson, som igår tog sig till final i hopp och barr, tillsammans med Jennifer Williams. Jennifer är med poängen 12.350 andra reserv i finalen, trots ett fall. Tonya fick poäng 12.100.

- Jag känner mig relativt nöjd med min prestation idag med tanke på att det var min första världscup som senior. Jag är däremot redo för revansch i friståendefinalen nu på söndag, säger Jennifer Williams.

- Det är fantastiskt roligt att Jennifer och Alva båda kvalificerade sig till friståendefinal, Jennifer som sexa och Alva som åtta. Alva körde för första gången en 2/1 sträckt (F-svårighet) på internationell tävling. Trots ett fall var Jennifer var ynka fem hundradelar från final och är därmed även reserv på bom. Det är en mycket spännande och lovande start på dem här tävlingscykeln för kvinnlig artistisk gymnastik och så roligt att tjejerna får komma ut och få utdelning efter så långt tävlingsuppehåll på grund av Corona, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

Bra världscup av killarna

Först ut under dagens kvaltävling var Karl Idesjö och David Rumbutis i grenen räck. David har en helt ny räckserie som han inte gjort på tävling tidigare, vilken han tog sig igenom bra och belönades med poäng 12.750. Karl hade lite strul med sina släpp och fick inte riktigt till det under tävlingen och det blev tyvärr ett fall i serien och poäng 11.500.

Näst upp var Chistopher Soos i ringar. Han gjorde en bra serie, som han ska vara nöjd med och fick poängen 11.700.

Hoppet, där det fanns störst finalchanser, var dagens sista gren. David började med ett hopp med en trippelskruv, som domarna inte bedömde vara runt helt och sänkte svårighetsvärdet. Det innebar att han även fick sänka svårigheten på sitt andra hopp, vilket han utförde bra. Filip Lidebeck var inte riktigt i samma hoppform som på EM och det blev lite tyngre landningar i de i övrigt snygga hoppen.

- Det var en riktigt bra insats av dom svenska killarna på en världscup som hade EM-klass. Vi är inte helt 100% nöjda men vi har tagit ett steg och är numera med och fightas om finalplatser, vilket vi för bara ett par år sedan inte ens tänkte på att vi skulle vara på sådana här tävlingar där konkurrensen har varit väldigt hög, summerar förbundskapten Niklas Andersson.

Här hittar du dagens resultat.

Här ser du tiderna för helgens finaler, som startar på lördag klockan 13.00.

Publicerad: 2021-06-11

UPPTÄCK MER