Paragymnastik i förening

PomPom Alla kan gympa Gul

Alla mår bra av träning

En del av Svensk Gymnastiks verksamhetsidé är att möjliggöra för alla att kunna träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Personer med funktionsnedsättningar och då i synnerhet barn, unga och vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar behöver träna styrka, kondition, balans och rörlighet precis som alla andra, men få har möjlighet.

Din förening kan ge den här målgruppen en social tillhörighet och en möjlighet att få träna och uppleva det som är självklart för de flesta. Om hälsan och fysiken förbättras är det lättare att klara sig i vardagen.

Genom att erbjuda träning för personer med intellektuella funktionsnedsättningar bidrar vi till färre sjukskrivningar, minskat behov av assistans och minskad psykisk ohälsa.

Personer med enbart fysiska funktionsnedsättningar är självklart också välkomna till våra verksamheter men vi tror att de är mer benägna att hitta till oss på egen hand och kan lättare passa in i en ordinarie träningsgrupp. Vid behov och efterfrågan ska självklart mer homogena träningsgrupper kunna startas upp även för personer med fysiska funktionsnedsättningar.

Har ni redan paragymnastik i er förening men kanske är i behov av mer inspiration och kunskap? Läs mer under Utbildning.

Vill er förening starta upp paragymnastik? Läs mer om hur ni går tillväga under rubriken Paragymnastik - så kommer ni igång!

Deltagarna uppmuntras att röra sig efter sin egen förmåga och jag ser att de utmanar sig själva och varandra

/ Ledare Alla kan gympa

Vill du veta hur Svenska Gymnastikförbundet tänker och arbetar övergripande när det gäller inkluderande idrott? Klicka här!

 

 

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer