Landslagsteamet i rytmisk gymnastik är redo för en ny period

Tränarteam rytmiskgymnastik

Katja Samsonova, Jenny Engdahl och Jessica Mattsson fortsätter som landslagsteam och har siktet riktat mot NM på hemmaplan 2022.

Det är ett rutinerat landslagsgäng som nu är klar för en ny period. Landslaget i rytmisk gymnastik var det enda landslaget som i år han med ett internationellt mästerskap, nämligen NM i Kristianstad i början av mars och är samtidigt landslaget som kan se fram emot två mästerskap på raken på hemmaplan, i och med att NM även 2022 kommer gå i Sverige.

- Som förbundskapten personifierar Katja verkligen den ledaren som vi gärna ser inom landslagsverksamheten. Det finns ett brinnande intresse och vilja att ta till sig både erfarenhet och vetenskap för att sen omvandla det till att passa i Sverige. Nyfikenheten att se över och utveckla sättet vi bedriver tränings- och landslagsverksamheten går genom Katja hand i hand med prestigelösheten att inkludera gymnasters, föreningstränares och utländska experters inspel. Jag ser fram emot att se effekten av detta arbete under kommande åren och det gläder mig mycket att Jenny har sagt ja att bidra på den resan också med sin otroligt stora erfarenhet. Teamet rundas av med Jessica som sen 2017 har haft en roll som fysio inom RG-landslaget och som under kommande åren kommer att bidra med ett ökat fokus på gymnasternas fysiska preparation säger landslagschef Jonas Juhl Christiansen.

Ledarteamet för landslaget är:

  • Förbundskapten: Katja Samsonova (2021-2024)
  • Landslagstränare: Jenny Engdahl (2021-2022)
  • Fysio och fysansvarig: Jessica Mattsson (2021-2022)

- Jag är glad över att vi som team har fått ett fortsatt förtroende att leda verksamheten vidare. Vi har ett fint samarbete inom landslaget och jag ser fram emot att få jobba vidare med våra idéer och att kunna genomföra alla tänkta aktiviteter fram mot NM 2022, säger Katja Samsonova förbundskapten.

Publicerad: 2020-12-18

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer