Rapport från helgens landslagsläger

Under det senaste halvåret har RG landslaget pga pandemin tyvärr inte kunnat träffas fysiskt för att träna och utvecklas tillsammans. Vi har därför istället arrangerat samtliga landslagssamlingar online via Zoom där alla olika träningspass samt föreläsningar har varit upplagda för att kunna köras antingen i träningshallen eller hemifrån.

Fokus under våren har varit att bygga gymnaster som är starka både fysiskt och mentalt och det stora målet är NM 2022 på hemmaplan. Till vår stora hjälp har vi haft fysio Jessica Mattsson, balettpedagog Maria Polner samt idrottspsykolog Malin Sjöström som alla har gjort ett strålande arbete med flickorna inom sina respektive arbetsområden.
Gymnasterna har fått många balett och styrkeövningar att lägga in i sin hemmaträning och även olika användbara mentala verktyg för träning och tävling.
Den mentala biten har innehållit föreläsningar i bla motivation, målsättning, nervositet, att prestera när det gäller, fokus, träna med kvalitet, mindfullness och self compassion. Det har varit mycket glädjande för oss att se gymnasterna inte ge upp utan kämpa vidare trots alla restriktioner.

Nu håller vi tummarna för att kunna ses fysiskt i sommar på Lingvallen den 8-12 augusti där vi bla förhoppningsvis får besök av en gästtränare från Ryssland.

Till sist önskar vi allihop en riktigt skön sommar med både välbehövlig ledighet och träning!

Digitalt landslagsläger

Publicerad: 2021-06-08

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer