Landslaget i rytmisk gymnastik på läger

Collage med junior och seniorlandslagen, liggande i ring med huvudena i mitten. 

Just nu befinner sig hela junior- och seniorlandslaget i rytmisk gymnastik på Lingvallen. Med på lägret är 15 gymnaster från landslaget, samt två extra inbjudna juniorer.

En av seniorgymnasterna är Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GK. Hon är veteran i dessa sammanhang, då hon har varit en del av landslaget i hela tolv år.

- Jag har varit med i det svenska landslaget i RG i många år nu. Gymnastiken blir bara roligare och roligare med åren och jag känner att jag fortfarande utvecklas, även fast jag anses som ”gammal” för att vara RG-gymnast. Det är skönt att komma ner hit till Lingvallen och få ny träningsmiljö och lite annan typ av träning än man är van vid hemma, tycker Cassandra.

Cassandra Pettersson

Cassandra Pettersson – med lång landslagserfarenhet.

Tränare under lägret är landslagscoacherna Katarina Jönsson Söderberg och Jenny Engdahl:

-Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att träffa alla gymnaster igen fysiskt, efter ett långt uppehåll med Covid -19. Vi ser fram emot givande dagar tillsammans med två inbjudna gästtränare från Finand; Jouki Tikkanen och Sanna Aarrelampi. Förutom de båda kommer vi att få föreläsning i nya Code of Points med Ida Rodriguez, känd kommentator från OS-sändningarna i RG.

Gästtränare från Finland 

Gästtränare från Finland, Jouki Tikkanen och Sanna Aarrelampi.

- Lägret startade med dans under ledning av Emma Lindahl, tidigare RG-gymnast. Jessica Haarala Mattsson genomför fysträning och tester i enlighet med Bosöns sjukgymnaster. Dessutom har gymnasterna jobbat i smågrupper med mål mot nordiska mästerskapen 2022, samt önskemål, råd och tips till landslagsledningen inför vidare satsning. Det känns bra att ha med Cassandra i dessa diskussioner med sin långa och breda erfarenhet från mästerskap.

Träning rytmisk gymnastik

Gänget på Lingvallen känner sig nöjda med lägret så här långt, och ser fram emot resterande dagar.

Publicerad: 2021-08-09

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer