Rapport från landslagsläger på Lingvallen

Den 8 augusti samlades landlaget i rytmisk gymnastik på Gymnastikförbundet Syds anläggning Lingvallen, i natursköna Skälderviken strax utanför Ängelholm.

Sju seniorer, åtta juniorer och två extra inbjudna juniorer, alla väldigt träningssugna och taggade på att göra lägret till något alldeles extra, då vi inte träffats fysiskt på ett helt år. Gymnasterna gav verkligen allt under de fem dagar lägret pågick.

Lägret inleddes med contemporary dans tillsammans med Emma Lindahl. En behaglig mjuk dansform som passade perfekt som inledning. Efter dansen blev det egna svårigheter ur gymnasternas program. Och som avslutning på dagen blev det grupparbete om landslaget och mål inför Nordiska Mästerskapen i Uppsala 2022. Många kloka tankar kunde vi konstatera hos flickorna.

Måndag morgon inleddes med Jessica Haarala Mattsson, landslagets fysio. Det blev ett hårt pass med lite nyheter, men mycket repetitioner av de övningar som körts vid våra digitala träffar under våren. Jessica ägnade sedan två dagar åt scanning på våra landslagsgymnaster. Träningen fortsatte under måndagen tillsammans med GT Vikingarna, som hade klubb läger samtidigt. Kul med utbyte gymnastikformerna emellan. På eftermiddagen tog Jouki Tikkanen och Sanna Aarrelampi, de båda finska gästtränarna över träningen och det blev mycket handredskapsteknik. Något som samtliga gymnaster efterlyst i utvärderingen av vårens träffar. Dagen avslutades med föreläsning och lite insyn i Code of Points 2022 – 2024 tillsammans med Ida Rodriguez, internationell domare.

Tisdag, onsdag och torsdag har sedan bara flutit på tillsammans med ambitiösa och pålästa gästtränare och flitiga gymnaster. Kroppsskolning, kroppskontroll och handredskapsteknik har stått på schemat dagarna i ända. Så inspirerande och härlig stämning det har varit. Helt otroligt – Ni är bäst!

Utöver ovanstående har förbundskapten Katja Samsonova varit på besök. RG gymnasterna fick även prova på ”ett returmöte” med GT Vikingarna, denna gång i grophallen.

Vi säger stort tack till alla gymnaster och ledare för ett härligt läger!

Tack även till Lingvallen!

Hela gänget i en bild
Gänget tränar
Utbildning under lägret.
Balansträning på lägret
Plankan körs som övning på lägret.

Publicerad: 2021-08-18

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer