Katarina förstärker landslagsledningen

Bild på de fyra landslagsledarna

Landslagsledningen inom RG utökas med Katarina Söderberg i en ny roll som landslagstränare.

Under våren har Katarina stöttat landslagsledningen i samband med att Katja har haft ett kortare uppehåll. Fokus har varit digitala träffar och inte minst den mycket efterlängtade fysiska träffen i form av sommarläger på Lingvallen. Nu görs rollen officiell och Katarina som i vardagen är hemmahörande i GF Uppsalafliskorna joinar därmed teamet som i övrigt består av förbundskapten Katja Samsonova, landslagstränare Jenny Engdahl och fysio Jessica Mattsson.

- Jag känner mig såklart hedrad över att få äran att tillsammans med Katja, Jenny och vår fysio Jessica driva vidare vårt duktiga RG-landslag och jag ska göra mitt yttersta för att förvalta förtroendet på bästa sätt. Vi har redan testat många av mina idéer och jag ser fram emot att fortsätta ge gymnasterna så bra hjälp som möjligt. Min önskan är att vi ska kunna erbjuda välplanerade, innehållsrika och inspirerande landslagssamlingar där såväl gymnaster som hemmatränare känner att de får med sig mycket lärdom tillbaka till träningen på hemmaplan. Genom utvärderingar och diskussioner ska vi inkludera gymnasterna i den fortsatta utvecklingen av landslaget och jag genom att fortsätta samarbeta med kunniga tränare från andra länder kan vi höja kvaliteten ytterligare kommenterar Katarina.

Pandemin är äntligen på väg att släppa taget om idrotten vilket gör att det återigen kan blickas framåt med framtidstro. Förbundskapten Katja Samsonova kommenterar på läget och vad som komma skall:

- Jag ser mycket positivt på teamet och Katarinas medverkan framåt. Tillsammans har vi olika kompetenser, erfarenheter och förutsättningar som vi tar med in i arbetet med landslaget. Vi kompletterar varandra och får en ännu bättre helhet framåtriktat. Huvudfokus här och nu är att förbereda ett starkt lag till NM 2022 på hemmaplan. Det är första gången som vi står inför utmaningen att nya tävlingsreglerna CoP börjar gälla samma år som NM - i praktiken blir det bara två månaders inkörningsperiod för gymnaster och domare.

Landslagsarbetet innebär både att förbereda för mästerskap och att ta ut nya gymnaster till landslaget. Planen för detta är att använda testbatteriet som togs fram och genomfördes i en Covid-anpassat version förre året tillsammans med resultat från årets ganska få fysiska tävlingar. Som läget ser ut idag har vi en del sistaårsjuniorer med i juniorlandslaget. Dessa har en chans att försöka slå sig in i seniorlandslaget samtidigt som nya juniorer har chansen att möta kriterier för att ingå i juniorlandslaget avslutar Katja.

Publicerad: 2021-09-10

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer